9 motive pentru a începe o prietenie cu sportul

Alergatul e o metodă ieftină și eficientă pentru a arăta bine. Nu aveți nevoie de un echipament sau un loc special, aveți nevoie doar de adidași. Indiferent de anotimpul de afară poți alerga!

 Fuga tratează boli, acesta îmbunătățește starea sistemului nervos și a mușchilor cardiaci. Rularea are un efect benefic asupra organismului. Încă ai dubii? Noi îți oferim 9 motive pentru a începe de azi prietenia cu sportul:

1. Rularea este un antrenament benefic pentru inimă și vasele de sânge. Inima ta devine mai puternică.

2. În timpul exercițiilor de alergare, sângele este saturat cu oxigen. Sângele oxigenat curge în toate organele și îmbunătățește starea corpului.

3. Pentru a scăpa de oboseala și stresul acumulat în organism pe parcursul zilei, este necesar să transpirați iar alergatul face față aceastei sarcini.

4. În timp ce alergi în organism se secretă hormonul fericirii – endorfina. Când nivelul hormonilor în sânge crește, oamenii simt un sentiment asemănător cu euforia. Depresia dispare.

5. Rularea stimulează creierul. De multe ori, în timp ce alergi s-ar putea să-ți  apară o idee cum să rezolvi problemele presante.

6. Fuga întărește sistemul imunitar. În sânge, crește nivelul hemoglobinei și scade colesterolul, care reduce senzația de foame. În timp ce alergi contribui la îmbunătățirea metabolismului și arderea grăsimilor.

7. Puteți alerga în orice moment! Dimineața, fuga ajută la o concentrare mai bună și îți conferă dispoziție pentru ziua de lucru. Alergarea seara, reduce presiunea, relaxează, reduce apetitul și îmbunătățește somnul.

8. Fuga îmbunătățește funcționarea rinichilor și a ficatului.

9. Jogging-ul regulat are un efect pozitiv asupra mușchilor și scheletului. Mai ales util pentru persoanele în vârstă.

Grecii antici spuneau: „Vrei să fii puternic – aleargă, vrei să fii frumos – aleargă, vrei să fii deștept – Aleargă”.