Blatter denunţă o campanie de „ură” din partea UEFA

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a denunţat campania de „ură” din partea UEFA, într-un interviu acordat televiziunii elveţiene RTS, a doua zi după realegerea sa în fruntea forului fotbalistic mondial.

 

„A fost ură venită nu doar din partea unei persoane de la UEFA, ci din partea unei organizaţii care nu a înţeles că în 1998 am devenit preşedinte FIFA”, a declarat Blatter.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, l-a susţinut la alegerile FIFA pe prinţul Ali al Iordaniei şi i-a cerut personal lui Blatter să demisioneze.

Blatter consideră că arestările de miercuri, care au vizat membri FIFA, şi reacţia UEFA nu reprezintă o simplă coincidenţă: „Îi iert pe toţi, dar nu uit. Nu va putea nimeni să-mi scoată din cap ideea că atacul americanilor şi reacţia UEFA reprezintă o simplă coincidenţă. Va trebui să continuăm cu Platini şi UEFA. Nu putem trăi fără UEFA şi UEFA nu poate trăi fără noi”, a adăugat Blatter.

Joseph Blatter a câştigat, vineri, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

În primul tur, Blatter a obţinut 133 de voturi, iar Prinţul Ali 73.

După ce s-a consultat cu staful său, Prinţul Ali a decis să se retragă înainte de al doilea tur.

Joseph Blatter, în vârstă de 79 de ani, se află la conducerea FIFA din 1998.

sursa: mediafax.ro