Cei mai buni sportivi din lume s-au întrecut pe celebra plajă Copacabana într-o cursă de triatlon

Cei mai buni sportivi din lume s-au întrecut într-o cursă de triatlon. Miza competiţiei a fost una deosebit de mare. Atleţii care s-au clasat pe primele două locuri s-au calificat la Olimpiada de la Rio.

Gwen Jorgensen a câştigat cursa feminină de triatlon de la Rio. Sportiva din Statele Unite a fost printre primele la ciclism, iar la alergat a fost cea mai bună.

Jorgensen a încheiat competiţia într-o oră 58 de minute şi 46 de secunde, depăşind-o cu 20 de secunde pe Non Stanford din Marea Britanie. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Vicky Holland.

Competiţia masculină a fost câştigată de spaniolul Javier Gomez Noya. Ibericul a fost cronometrat cu o oră 48 de minute şi 26 de secunde după ce a parcurs 750 metri înot, 20 kilometri cu bicicleta şi cinci kilometri alergat. Francezul Vincent Luis a ocupat locul doi, în timp ce sud-africanul Richard Murray s-a clasat pe locul trei.

Sportivii care s-au clasat pe primele două poziţii în competiţia de la Rio şi-au asigurat participarea la Jocurile Olimpice din 2016.

http://www.publika.md/