Cu ce sport să te ocupi în această primăvară?

Timpul cald pe care îl observăm în aprilie – e extraordinar pentru noul sezon de antrenamente. Cel mai oportun tip de fitness ar fi : Fuga!

    Alergatul la aer curat – e unul din cele mai populare tipuri de activități în timpul liber. Fanii devotați ai sportului sunt deacord să se ocupe cu el pe tot parcursul anului, însă anume primăvara prin păduri și parcuri apar mulțimile de alergători.

   Așa că îmbracăți forma adorabilă, pornește-ți muzica preferată în player și go spre o primăvară frumoasă și o bună dispoziție.

   Iar dacă tu ai dorința să combini două lucruri faine – alergatul cu slăbirea – atunci trebuie să atragi atenția la cîteva momente importante, pe care le-am descris mai jos:

1. Apă şi iarăşi apă

   Dacă ai hotărît să fugi primăvara – ia-ți cu tine o sticlă de apă negazată, ceai sau apă simplă. Nici într-un caz nu-ți lua apă gazată – ea irită gâtul și în timpul exercițiilor fizice scade imunitatea.

2. Nu uita de încălziri

Pentru a evita traumele – nu uita să te „încălzești”. Cîteva exerciții banale direcționate spre încălzirea mușchilor și respirației îți vor ajuta să „pornești” inima și să cucerești cărările parcului/pădurii.

3. Exerciții în timpul alergării

   În timpul alergării s-ar putea de lucrat pentru întărirea ligamentelor cu o tehnică corectă. Iată cîteva exerciții ce pot fi efectuate atît în primul cît și în ultimul tur:

· Ridicarea genunchilor cît mai sus în timpul fugii slabe

· Încearcă să ajungi cu călcâile pînă la zona fisieră

· Ridică piciorul fără a îndoi genunchiul

· Adaugă un pic de mers sportiv – un picior nu se ridică pînă nu coboară celălalt la pămînt

· Fugi, dar nu accelerat o distanță maximă cu pași mari iar următoarea cu pași mici

4. Nu uităm de exercițiile și încălzirile de dimineață

   Fuga ar trebui completată cu exerciții la sală sau acasă. Încălzirile de dimineață, așezările, flotările și alte exerciții îți vor ajuta organismului tău să-și revină în stare normală.

5. Tratamentul de apă – cel mai bun final al alergării primăvara

   După o fugă faină o să visezi la o baie rece – realizează-ți visul. Primăvara e timpul cel mai potrivit pentru dușuri de călire.

Îți urăm succes și realizări frumoase 😉