Fitness și sport la mare

Marea – loc ideal pentru odihnă și sigur pentru sport. În timpul odihnei active e posibil să faci mai multe lucruri odată: să-ți ameliorezi sănătatea, să scapi de cîteva kilograme în plus și evindent să petreci nemaipomenit timpul.

 Studentus a colectat cîteva tipuri de sport care sunt ideale pentru a fi realizate, îndeosebi într-o atmosferă de mare:

 1. Aerobică de apă

E foarte importantă, utilă și principalul – eficientă ocupație. Antrenamentul poate fi petrecut chiar în mare sau în bazin. Datorită exercițiilor de tip aerobică de apă mușchii tăi vor fi permanent în tonus.

118993 or

Cele mai simple exerciții:

1. Intră în apă pînă la nivelul taliei și aleargă „pe loc”, ridicând sus genunchii.

2. Intră în apă pînă la piept, ridică brusc picioarele sus, cîte unul și încearcă să ajungi cu degetele de la mână la degetele piciorului. Spre exemplu 10 ridicări de acestea cu fiecare picior să fie realizate.

3. Intră în apă pînă la nivelul umerilor, picioarele la distanță, mâinele întinse în față. Brusc dă mâinele prin părți apoi încet readu mâinele la poziția inițială.

 2. Voleiul de plajă

2dc16c16145c83923bdc16cbd7bd49ed

Sigur că acest tip de sport nu e legat cu apa, însă e extraordinar pentru plajă. În tip ce te ocupi cu el se încordează mușchii de la picioare și fese, are loc arderea activă a grăsimilor. În general voleiul e foarte bun pentru sanătate, în deosebi dacă te ocupi cu el regulat – se îmbunătățește coordonarea, vederea (datorită observării după minge) încît și sistemul circulator.

 3. Surfing

surfing

 Destul extrimal tip de sport, dar foarte frumos și vesel. Este util pentru figură și sănătate: se încordează mușchii de fese, se dezvoltă mușchii de la mâini, se întărește coloana vertebrală și presul. Surfing – un bun simulator ce îmbunatățește circulația sângelui, inima și plămânii. Încarcarea asupra organismului are loc compex, indiferent de faptul că ești începător sau prefesional. Dacă tu într-adevăr ai hotărît să te ocupi cu sufing-u, atunci trebuie să înveți limba sufing-iștilor și să-ți găsești un intructor. Având toate elementele stăpînite, tu neapărat o să-ți găsești valul tău.

 4. Diving

5ed20ec0b38f83c6a68e648262f481b8

Există mai multe contraindicații împotriva ocupării cu scufundări dar dacă sănătatea ta permite, atunci neapărat trebuie să încerci acest tip de sport. Diving – e un test de frică înaintea necunoscutului, necorespunzătoare lumii noastre. Cînd o să poți să-ți depășești frica, atunci o vezi toată splendoarea vieții subacvatice.

 5. Schiuri nautice

liji1

 Dacă dorești să primești o doză de adrenalină, multe emoții, care o să fie povestite mii de ori prietenilor – atunci această aventură maritimă e pentru tine. Înainte de a ieși în mare neapărat ascultă instruirea sau află toate detaliile singur pentru a evita traumele. Ține minte! Modul cel mai corect și mai ușor de a începe – e de apă și nu de la țărm sau dană.