(FOTO) Cinci teatre de operă internaţionale celebre

Opera şi baletul au fost considerate a fi mai nobile decât drama, iar clădirile dedicate acestora au reprezentat, locul de întâlnire al nobilimii.

 

Încă din perioada renascentistă şi până în prezent, arhitecţii s-au întrecut în proiecte spectaculoase şi interesante. Printre obiectivele acestor misiuni se numără și construirea acestor teatre impresionante de operă.

5. Opera de Paris

 poza5

Palatul Garnier este unul dintre cele mai consacrate teatre de operă din lume, un simbol al Parisului, alături de Catedrala Notre Dame sau Louvre. Palatul a fost construit pentru a găzdui Opera din Paris. Opulenta clădire a fost numită după arhitectul său, Charles Garnier.

4. The Royal Opera House

 poza4

Amplasat în centrul capitalei britanice, Teatrul de Operă Regală este a treia clădire ridicată în acest loc, deoarece cele anterioare au pierit în incendiile din 1808 şi 1857. Lucrări masive de consolidare şi reamenajare au fost executate în 1990, însă au fost păstrate anumite elemente ce au supravieţuit ultimului incendiu, precum faţada, foaierul sau auditoriumul.

3. Teatro Colón

 

Actualul Teatru Colón a fost construit pentru a-l substitui pe cel original, inaugurat în 1857. După o inaugurare impresionantă la începutul secolului al XX-lea, opera din Buenos Aires a avut o lungă perioadă de succes, urmată de un declin notabil. Între 2005 şi 2010, clădirea a suferit importante lucrări de renovare, iar în prezent este considerată a fi între primele cinci săli de concerte din lume, din punct de vedere acustic.

2. Teatro di San Carlo

 poza2

Inaugurat în urmă cu aproape 280 ani, fastuosul teatru de operă a fost construit la ordinul Regelui Carlo al VII-lea. Construcţia a fost îndelung admirată pentru arhitectura şi decoraţiile din aur iar până în prezent, este cel mai vechi teatru de operă activ din lume.

1. Teatro alla Scala

foto nr.1

Inaugurată în 1778, clădirea și-a luat numele de la biserica aflată pe acel loc, deși mare parte din aspectul actual datează din 1946, când a fost redeschisă, după ce suferise distrugeri mari în timpul războiului.

Renovarea sălii de 2.800 de locuri și a scenei a durat pâna în 2006. Aruncă o privire în lojele teatrului și admiră interiorul somptuos și candelabrele uriașe.

Ar trebui să vizitezi și Museo Teatrale alla Scalla, care este într-un colț al teatrului, ce conține amintiri din lumea operei, costume, portrete și jobenul lui Verdi.

Sursa: jurnalspiritual.eu