Se caută cel mai bun fotbal freestyler din Moldova

2014 este cu siguranță anul „sportului rege” – fotbalul, iar Brazilia găzduiește ediția de anul acesta a FIFA World Cup. Pentru că spectacolul cu balonul rotund nu poate fi lăsat de-o parte, cei mai buni freestyleri din lume își vor arăta talentul în finala mondială Red Bull Street Style, cea mai importantă competiție de acest gen din lume, tot în Brazilia, pe 15 noiembrie. Până acolo, însă, calea este lungă.

 

Reprezentantul Moldovei va fi ales pe 27 iunie, ora 18:00, în Parcul central Ștefan cel Mare și Sfânt, vizavi de hotelul Codru.

Pentru a vă înscrie, trebuie să accesați site-ul www.redbull.ro/streetstylemoldova.

La finala mondială, câștigătorul calificărilor din Moldova va întâlni alți 29 de concurenți din întreaga lume. Fiecare va încerca să impresioneze juriul de specialitate prin cele mai spectaculoase trick-uri.

Fotbalul streetstyle este o combinație a fotbalului clasic, pe ritmuri muzicale, folosind propriul stil și figuri originale. Regulile acestui sport, care s-a dezvoltat incredibil de repede, sunt simple: 3 minute, 2 jucatori și o minge. Sportivii vin față în față, exprimându-și personalitatea prin diverse trick-uri făcute cu mingea pe picior sau alte părți ale corpului.

Juriul va evalua stilul concurentului, creativitatea, originalitatea și sincronizarea cu muzica. Fiecare „întlânire” are același format – 30 de secunde pentru a impresiona juriul înainte de a pasa către competitorul direct.

Mai multe fotografii și imagini video sunt disponibile pe: www.redbullcontentpool.com.