Simona Halep a trecut de Sara Errani și s-a calificat în finala turneului de la Toronto

Simona Halep va juca la Toronto a 18-a finală a carierei, a patra din 2015. Românca aflată pe locul 3 în clasamentul mondial a învins-o în semifinale pe Sara Errani din Italia, ocupanta poziției a 17-a în ierarhia WTA.

Italianca a început mai bine meciul și a condus cu 2-0, însă Halep a câștigat următoarele patru game-uri. În cele din urmă, românca și-a adjudecat setul cu 6-4. Actul secund a început cu trei break-uri, Halep reușind două dintre ele și conducând cu 2-1, apoi desprinzându-se la 4-2. Errani a egalat la 4-4, apoi românca a mai făcut un break și a servit la 5-4 în favoarea sa. Errani a salvat trei mingi de meci, în cele din urmă însă Halep a găsit lovitura câștigătoare și a repetat scorul din primul set, 6-4. Meciul a durat o oră și 35 de minute, notează oricespor.ro.

A fost a patra întâlnire directă dintre cele două jucătoare, Halep conducând la general cu 3-1. Errani a câștigat primul duel, în 2013, la Miami, românca impunându-se apoi la Doha în 2014 și la Stuttgart în acest an. În 2015, Halep a mai jucat finalele de la Shenzhen, Dubai și Indian Wells, câștigându-le pe toate.
În ultimul act de la Toronto, românca o va înfrunta pe învingătoarea dintre liderul mondial Serena Williams și Belinda Bencic din Elveția, jucătoare în vârstă de 18 ani și care ocupă locul 20 în ierarhia mondială.

sursa: http://unimedia.info/social