Sportul împărțim la doi

   E plăcut să faci sport, dar e și mai plăcut să petreci aceste momente împreună, alături de partenerul tău de viață. Ritmurile vieții moderne ne limitează momentele petrecute împreuna. Și atunci de ce să nu alegeți să petreceți timpul împreună și în același timp, să îmbunătățiți forma fizică și starea sănătății.

 

   Cînd vine vorba de sport în doi, ține cont de faptul că la ambii trebuie să vă placă sportul ales! Atunci cînd orarul fiecăruia dintre voi este încărcat, nu este nimic mai potrivit decît să petreceți timp împreună și să faceți sport. 

rollerblading on bridge

Și vă propun următoarele variante de activități sportive:

1) Dansul

   Pe lîngă faptul că puteți învață împreună coregrafii noi și puteți să le practicați la diverse petreceri –  prin intermediul dansului puteți arde foarte multe calorii. Încăpățânarea și dorință de a vă impune punctul de vedere pot fi îmblînzite cu ajutorul valsului și al tangoului. Combinînd un dans contemporan cu cu pași din baletul clasic, sau învățînd dansuri populare vă dezvoltă, amuză, ajută la detensionare, la regăsirea pasiunii și inspirației în cuplu, la exprimarea emoțiilor, la reducerea stresului și la o mai bună comunicare.

   Dansul reactivează inspirația în cuplu și ajută la descărcarea emoțiilor negative. E o variantă perfectă!

 

A couple dance the tango 001

 

 2) Joggingul

  Dimineață, înainte de a pleca la studii sau la serviciu, ieșiți pe 15-20 de minute la alergat. În timp ce alergați, puteți discută despre planurile pe care le aveți în ziua respectivă și nu numai.

   Joggingul nu cunoaște limite de vîrstă sau de condiție fizică. Caloriile se duc destul de repede, iar ritmul cardiovascular se îmbunătățește. Este practic și la îndemână oricui. Singurul echipament de care aveți nevoie este o pereche rezistentă de adidași și dispoziție bună.

 

couple running

 

 3) Înotul

   Un sport pentru relaxare și în același timp intensificarea activităților fizice.

    Cel mai mare avantaj al înotului constă în faptul că mușchii și articulațiile se pun în mișcare fără a fi nevoite să suporte vreo greutate, reducîndu-se astfel tensiunea care există la nivelul acestora, ceea ce determină un risc minim în ceea ce privește leziunile sau rănirile.

 

Bora Bora lagoon swim

4) Fitnessul / sala de forță

  Poate fi o experiență extrem de plăcută. Puteți ajuta unul pe altul la aparate speciale sau pur simplu vă puteți motiva reciproc.

  Oare nu în aceasta constă ideea de cuplu? 

couple at gym exercising together

 5) Tenisul

    Este un joc foarte social. Terenurile de tenis, fie că sunt private sau publice, în general sunt accesibile pentru oricine cu o rezervare în prealabil.

   Tenisul în echipe este de asemenea o variantă foarte distractivă, iar cu ocazia această cunoașteți și alte cupluri cu care puteți ține legătură pe viitor. În afară de aceasta, tenisul este perfect nu numai pentru cupluri, ci și pentru un grup de prieteni. Întotdeuna oferă o mulțime de emoții pozitive și distracție la nivel.

 

Couple Playing Tennis  

 6) Bicicletă și role

   Unul dintre cele mai bune moduri de a petrece timpul împreună, în mod activ. Mersul pe bicicletă învață că trebuie să depui un efort pentru a realiză ceva. Rolele la fel te fac nu numai mai rezistent și mai rapid la reacție, ci și mai flexibil.  

   Prin aceste două modalități poți tonifica mușchii și articulațiile întregului organism. Timp de o oră se ard între 350 și 700 de calorii pe oră… Se reduce de asemenea riscul de cancer, scade nivelul colesterolului și tensiunea arterială.

   Aceste două modalități permint de a face mișcări simple, fără restricții, fără un program strict și un antrenor. Rolele și bicicleta de asemenea oferă distracție și momente pozitive.

 

holding hands couple with bicycles papercut by dreampapercut d5jq2lv

7) Zumba

   E mai mult decît fitness – e sport și distracția inedită în același timp. Un trend care a acăpărat pur și simplu întreaga lume. Zumba reprezintă exersări fizice construite în jurul îmbinării diverselor dansuri precum cha-cha, salsa, calypso, mambo, rumba, tango, dansuri orientale și multe alte.

   Distrați-vă împreună într-o activitate care relaxează și vă binedispune după o zi stresantă de muncă.

 

976b7586d8da4c5656051cfc53d3ab5d