Usain Bolt la Diamond League

Usain Bolt, a anunţat pe site-ul său oficial că nu va participa la etapele Diamond League de la Paris şi Lausanne.

De 6 ori campion olimpic, Bolt a oficializat că va rata cele două etape Diamond League de la începutul lunii iulie, de la Paris (4 iulie) şi Lausanne (9 iulie), din cauza unor probleme fizice şi a discomfortului resimţit la nivelul piciorului stâng.

Nu pot concura sută la sută din potenţial în acest moment.”, a transmis jamaicanul în vârstă de 28 de ani, deţinător al recordurilor mondiale la 100 m şi 200 m, dar departe în ierarhia celor mai buni timpi din 2015. Bolt şi-a făcut investigaţii în Germania, la Munchen, iar problemele sale provin de la articulaţii, care îi limitează mişcarea şi pun presiune pe genunchi şi pe gleznă. Sprinterul a anunţat că nu s-a putut antrena în regim normal de la ultima competiţie, de la jumătatea lunii iunie, şi va rămâne la Munchen în următoarele zile pentru tratament, obiectivul său fiind acela de a-şi apăra titlurile mondiale la 100 m şi 200 m, la Beijing, în perioada 22-30 august.

În anul acesta, Asafa Powell, Ryan Bailey şi Nesta Carter rămân numele cele mai importante de pe lista de start a cursei de 100 m de la Diamond League Paris.
La Lausanne, cursa de 100 m va aduce primul duel direct pe pistă din 2015 între Tyson Gay, Justin Gatlin şi Asafa Powell, sprinterii care au scos şase dintre cei mai rapizi opt timpi ai distanţei, în acest sezon (câte două curse sub 9.90 pentru fiecare).

Sursa: prosport.ro