Fructe ce te scapă de celulită

Consumul de fructe este foarte important deoarece ne furnizează vitamine, minerale şi fibre, recomandabile pentru reducerea celulitei. Cantitatea de carbohidraţi pe care o conţin fructele este mai mare decât cea din legume, ceea ce face că aceste alimente să confere mai multă energie.

Fructe care topesc celulita:

Kiwi – conţine multă vitamina C şi favorizează tranzitul intestinal. Abia dacă are câteva calorii, dar conţine şi mult potasiu şi magneziu. Conţinutul sau de fibre este ridicat siregleaza colesterolul.

Cireşele – în afară de faptul că satisfac poftă de a mânca ceva dulce, aceste fructe au foarte puţine calorii şi au efect diuretic (conţin foarte puţin sodiu, deci nu favorizeazaretinerea apei în organism).

Fructele de pădure – au foarte puţine calorii şi sunt bogate în fibre, flavonoide şi minerale. În plus, conţin mangan, care stimulează metabolismul, şi potasiu, care activează drenajul limfatic.

Grepfrutul – conţine o cantitate mare de vitamina C şi potasiu şi deţine proprietăţi de curăţare a organismului. Pentru a-l face mai apetisant, îl puteţi curată de coajă sau amestecaţi-l cu mango, portocale sau mandarine, într-o salată de fructe delicioasă.

Ananasul – conţine vitamina C şi bromelaina, o enzima care favorizează digestia proteinelor. În plus, este un fruct diuretic, deci ajută la eliminarea surplusului de apă din organism.

Important! Ţineţi minte că nu trebuie să abuzaţi în consumul de fructe, mai ales dacă acestea conţin foarte multe zaharuri (vezi aici care sunt fructele cu cea mai mare cantitate de zahăr). Se recomandă consumul a maximum trei fructe pe zi.

Sursa: csid.ro