Acasă Evenimente Evenimente-naționale (Reportaj) ,, Femeia- binecuvîntarea lui Dumnezeu”

(Reportaj) ,, Femeia- binecuvîntarea lui Dumnezeu”

0
(Reportaj) ,, Femeia- binecuvîntarea lui Dumnezeu”

În incinta Casei de Cultură a satului Crăsnășeni din raionul Telenești, la data de 8 martie 2016 a fost organizat un eveniment cu tentă socială ce vizează Ziua Internațională a Femeii. Genericul acestuia fiind ,, Femaia – binecuvîntarea lui Dumnezeu”, a adus atît zîmbete cît și lacrimi pe chipul invitaților vizibil emoționați de prestația copiilor.

Această activitatea a fost organizată de Biserica ,, Sfînta Treime” și Biblioteca Publică din localitate.
În esență, festivitatea a fost diferită  de celelalte prin diversitatea creațiilor, pieselor interpretate de copii talentați, în special de copii care nu au simțit dragostea unei mame, dar au știt cum să transmită dorința de a avea o mamă prin mesaje puternice care au sensibilizat publicul.
image1

,, Această idee ne-a venit în urma unor astfel de proiecte sociale realizate cu satul și biblioteca de aici. La biserică noi lucrăm cu mulți copii care nu au posibilitate, părinți, umăr de sprijin. În schimb au potențial, sunt inteligenți, receptivi și își doresc să se implice, își doresc o familie. La moment am fost susținuți și de primăria din localitate pentru a organiza acest eveniment, care are drept scop să felicităm toate femeile, să le demonstrăm cît de speciale sunt și ce copii talentați au sau ce copii și-ar dori să simtă iubirea unei mame. Nu ne oprim aici. În toamnă preconizăm un astfel de eveniment, care are ca tematică bogăția acelui anotimp, strînsul roadelor ”
– a afirmat Vitalie Mațuiev, organizator.

image 10
Și dacă de obicei, la alte activități, publicul admira din sală programul festiv, de această dată s-au delectat de la mese de sărbătoare pregătite special pentru toate doamnele, domnișoarele, domnițele care la final au primit flori și felicitări din partea organizatorilor.
,, Acest eveniment este mai mult nou pentru comunitatea noastră, anume prin organizare și desfășurare. De obicei lumea se eschivează. Aici mamele invitate au avut curajul să depășească emoțiile și să țină un cuvînt de felicitare sau să vorbească despre familia lor, cum e să crești și educi mai mulți copii, care la moment le bucură cu succese”– a precizat Tamara Țîgănescu, organizator- administrator al Bibliotecii Publice.

image

Un moment care i-a sensibilizat pe toți cei prezenți în sală a fost gestul a doi frați care nu au familie, dar sunt crescuți de o doamnă din sat. Ei și-au cerut permisiunea să îi spună mamă, deoarece pînă acum nu au avut asemenea posibilitate.
image 7

,,Prin acest eveniment ne-am dorit să le arătăm tuturor oamenilor din localitatea că cei de la biserica noastră nu știu doar să cînte și să se roage. Noi, de fapt îl lăudăm pe Dumnezeu și încercăm să îi ajutăm pe toți de la mic la mare. Iar copii au demonstrat astăzi acest lucru. Efortul depus de noi, dar și suferința din sufletele lor s-a văzut văzut prin prestația fiecăruia, poezia sau cîntecul interpretat” – a menționat Goțonoagă Cristina, profesoară.
image2

Organizatorii au promis că vor coordona asmenea activități interesante în conlucrare cu biserica, biblioteca, primăria și Casa de Cultură a satului.
,, Am fondat Biserica ,, Sfînta Treime” în anul 2001 cu scopul de a bucura pe toți care își doresc, cu ,,hrană fizică și spirituală”. Așa cum Iisus Hristos ajuta, așa și noi ne dorim să ajutăm acești oameni minunați de aici. Deja este și ceva timp de cînd am introdus și un curs de ,,Take Wando” pentru copiii de aici, pentru a nu apuca drumuri greșite, ci pentru a se ocupa cu ceva bun” – a declarat Victor Șveț, fondatorul bisericii.
image 11

Spre final cei prezenți au ținut să le mulțumească organizatorilor pentru originala prestație, pentru munca depusă de copii și organizatori, pentru cadourile primite și masa de sărbătoare.
,, Mi-au plăcut foarte mult copiii, care au reușit să ajungă la inima fiecărui om din sală. Felicitări participanților, mamelor care au vorbit frumos la adresa lor și care au rămas plăcut impresionate de această sărbătoare” – a conchis Lidia Cibuc, director al Casei de Cultură.

image 5

image 8

image 12

image 14

image 15

image 17

 image 22

image 19

image 21

image 16
image 18

image 1

image 23

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here