Andreea Mitu şi Patricia Ţig – doar finaliste

După o serie de trei victorii obţinute la limită, în super-tiebreak, şi un parcurs în care au reuşit să elimine două perechi capi de serie, Andreea Mitu şi Patricia Ţig au pierdut finala BRD Bucharest Trophy, la dublu, în faţa favoritelor patru, Oksana Kalashnikova şi Demi Schuurs, scor 2-6, minute de 2-6, în 62.

Sprijinul publicului nu a mai fost suficient pentru un ultim succes, dar, atât Mitu cât şi Ţig, încheie turneul de la Bucureşti cu o primă finală de turneu WTA în palmares. Finala a început ezitant pentru tricolore, cu un serviciu cedat la limită de Patricia Ţig. Mai stăpâne pe jocul de dublu, cele două jucătoare din Georgia şi Olanda au menţinut avantajul, mai mult, au închis  primul set la retur, de această dată, pe lansarea Andreei. 

Setul doi a urmat un scenariu similar: break timpuriu şi avantaj luat de favorite, desprindere decisivă şi ritm impecabil menţinut la serviciu.

Mulţumim pentru wildcard, cred că ne-am descurcat destul de bine până astăzi„, le-a spus, vizibil emoţionată, Andreea Mitu spectatorilor prezenţi pe Centralul de la Arenele BNR.

Am jucat bine împreună, mă bucur că am avut ocazia să joc într-un turneu acasă, să ajung pînă în finală.„, a completat Patricia Ţig.

Prima ediție a competiției bucureștene a fost cîștigată de două românce: Elena Bogdan și Alexandra Cadantu.