Cîteva metode prin care poţi învinge febra musculară!

  Febra musculară este resimţită sub forma unei dureri puternice şi un tonus ridicat la nivelul unui muşchi pe care tocmai l-ai antrenat. Fie că este provocată de un antrenament intens, practicarea unui sport nou sau pur şi simplu efortul din timpul zilei, febra musculară apare de obicei cu o mică întîrziere şi îşi atinge apogeul maxim în intervalul 24-72 de ore după efort. Iată soluţiile cele mai eficiente pentru a scăpa de febra musculară:

• Febra musculară se poate combate cu vitamina C
  Vitamina C acţionează ca un antiinflamator, iar cum febra musculară este cauzată de o inflamaţie locală a ţesutului muscular, aceasta poate reprezenta o variantă viabilă.
• Duşurile reci te pot scăpa de febră 
  Duşurile reci duc la o mai bună circulaţie a sîngelui şi o mai bună vascularizare a zonei inflamate, ceea ce inevitabil poate să ajute la repararea mai rapidă a fibrei musculare.
• Studiile au confirmat că atunci când exersezi din nou acelaşi muşchi există şanse mari ca febra musculară să dispară.
  Poate fi din cauza unui analgezic natural eliberat de corp atunci cînd este supus stresului (adrenalină) sau din cauza faptului că muşchiul respectiv este încălzit. În orice caz să nu stai închis în casă, ci să încerci să exersezi din nou, chiar dacă este o metodă contra-intuitivă.
• Masaj
  Masajul muscular este foarte benefic, în special dacă este realizat imediat după antrenament. Acesta ajută musculatura să fie mai bine irigată de către sînge, care repară ţesutul afectat în urma antrenamentului.
• Yoga 
  Unele studii susţin că activităţile de tip yoga pot reduce febra şi durerile musculare. Nu uita să încălzeşti complet grupele musculare care urmează să fie suprasolicitate înainte de efort. Urmează „Regula lui 10%” – la începerea unui nou tip de activitate efortul trebuie mărit cu un ritm de maximum 10% pe săptămîna. Dacă durerea persistă mai mult de şapte zile sau creşte în intensitate, în ciuda tratamentului, consulta medicul.
  Pe de altă parte, febra musculară este un fenomen complet normal, cu care o să te întîlneşti mai devreme sau mai tîrziu.

sursa: csid.ro