Meciul NBA și tensiune la maxim

Energie și tensiune în meciul doi al finalei N.B.A. cu un triple-double din partea lui LeBron James, în faţa lui Golden State Warriors.

În prima rundă a play-off-ului NBA, Cleveland Cavaliers l-a pierdut pe Kevin Love, din cauza unei accidentări serioase la umăr. A fost prima lovitură dură primită de LeBron James, care îşi vedea visul de a câştiga primul titlu cu echipa la care a debutat. Au urmat victorii cu Chicago Bulls (4-2) şi Atlanta Hawks (4-0), însă în primul meci al finalei cu Golden State Warriors, Cavs a mai primit o lovitură dură! Kyrie Irving, conducătorul de joc al echipei, şi-a agravat o accidentare la genunchi, ca rezultat LeBron a rămas singur în lupta cu una dintre cele mai bune echipe ale ultimilor 30 de ani din NBA.

La fel ca în primul meci al finalei, partida de luni dimineaţă (08.06.15) a intrat în prelungiri. Cleveland părea victimă sigură, la fel ca în primul joc, așa că Warriors au decis să-l lase pe LeBron să facă ce vrea pe teren, însă decizia a fost una falimentară, pentru că atunci când LeBron e în formă şi simte că are o misiune de îndeplinit, este de neoprit.

yCACCIOLA master675

James a reuşit un triple-double, obținînd victoria cu un scor de 95-93, din meciul doi al finalei. Cu 39 de puncte, 16 recuperări şi 11 pase decisive, James a adus prima victorie din istorie pentru Cavaliers într-o finală excepțională NBA.

Evident, James a părut extrem de obosit, un lucru îngrijorător pentru meciul de miercuri dimineaţă, al treilea din serie, care are loc la Cleveland. Însă în cazul în care Cavs vor câştiga toate meciurile de pe teren propriu, va deveni campioană, obținînd primul titlu din istorie. Ar fi o poveste pentru LeBron James, care a devenit al doilea cel mai bun marcator din istorie în primele două meciuri ale unei finale, după ce în primul joc cu Warriors a marcat 44 de puncte.

bhu

Sursa: prosport.ro