Secrete ale sportului. Cîteva lucruri pe care cu siguranță nu le știai

Sportul are și el secretele sale. Vezi cîteva lucruri necunoscute pînă acum.

Americanul Andy Hupel, în vârstă de 26 de ani, a jucat neîntrerupt 81 ore de ping-pong, luând doar o pauză de 5 minute la fiecare oră! În acest timp, a folosit 80 de mingi, a rupt o pereche de pantofi și a schimbat 28 de parteneri.

În timpul unui meci de fotbal organizat în Republica Populară Congo, toţi cei 11 jucători ai uneia dintre echipe au fost ucişi de un trăsnet. Jucătorii celeilalte echipe au ieşit teferi și nevătămaţi de pe teren, dar au fost acuzaţi ulterior de… vrăjitorie!

În timpul unei competiţii desfăşurate în 1936, atleta Jesse Owens a reuşit să alerge pe distanţa de 100 m mai repede decât… un cal de curse, deşi calul luase un oarecare avans.

Singurele oase ale corpului uman care nu au fost niciodată fracturate în urma unui accident de schi sunt oasele mici situate în urechea internă, în vecinătatea timpanului! Așa că o simplă plimbare este, poate, mai sigură decât o coborâre pe pista de schi!

Inventatorul pantofilor sport Nike a avut ingenioasa idee de a fabrica nişte tălpi mai uşoare, cu striaţii perpendiculare, asemeni vafelor. Emblema firmei a fost inspirată de Nike, zeiţa victoriei din mitologia greacă, și evocă, într-o formă stilizată, aripile acesteia.

În timpul Jocurilor Olimpice din 1900 de la Paris, mai exista încă un gen de sport care, între timp, a fost suprimat: tirul cu puşca asupra porumbeilor vii! Ulterior, pentru a evita acest sport sângeros, porumbeii vii au fost înlocuiţi cu unii din argilă.

În timpul Jocurilor Olimpice de vară din anul 2000 de la Sydney, s-au înregistrat zilnic câte 12 alerte de atac cu bombă.