Sir Alex Ferguson, desemnat cel mai bun antrenor din istoria Premier League

 Sir Alex Ferguson (73 de ani), antrenor la echipa de Premier League Manchester United F.C. a câștigat mai multe trofee decât oricare alt antrenor din istoria fotbalului englez și a condus de pe bancă pe Manchester United în peste 1000 de meciuri.

Cu 20 de ani petrecuți la acest club, este al doilea antrenor ca longevitate în istoria lui Manchester United, în urma unui alt „Sir”, Matt Busby și este considerat unul dintre cei mai mari antrenori ai fotbalului modern. Tehnicianul de legendă al formației Manchester United. În prezent a primit distincția de cel mai bun antrenor din istoria primului eșalon al Angliei.

Studiul a fost realizat de către cei de la Sky Sports, iar antrenorul scoțian i-a devansat astfel pe principalii săi rivali din Premier League: francezul Arsene Wenger (Arsenal Londra) şi portughezul Jose Mourinho (Chelsea Londra).
Stabilirea câștigătorului s-a luat în calcul după media de puncte pe partidă, trofeele câştigate, clasările la final de sezon, precum şi longevitatea pe banca tehnică. Alături de Manchester United, Sir Alex Ferguson a cucerit 13 titluri în Anglia și s-a poziționat cu gruparea de pe „Old Trafford” de 21 de ori între primele patru echipe din Premier League, conducându-i pe „diavoli” în 810 jocuri scrie news.click.md

 
  

Topul celor mai valoroși tehnicieni din istoria Premier League:
1. Alex Ferguson (Scoţia/Manchester United) 1.221 puncte
2. Arsene Wenger (Franţa/Arsenal Londra) 669
3. Jose Mourinho (Portugalia/Chelsea Londra) 459
4. Roberto Mancini (Italia/Manchester City) 305
5. Manuel Pellegrini (Chile/Manchester City) 297