Află care sunt 10 cele mai fericite țări din lume

Dacă ar fi să te gândești la un top al celor mai fericite țări din lume, care sunt țările pe care le-ai clasa pe primele trei locuri? Te-ai opri la țări din Europa, sau ai merge mai departe, spre alte continente?

Până te hotărăști tu, haide să îți prezentăm Raportului Mondial al Fericirii pe 2015 (World Happiness Report 2015) realizat cu sprijinul Organizației Națiunilor Unite (ONU). Acesta clasează pe primele trei locuri Elveția, Islanda, Danemarca, apoi urmează, în ordine: Norvegia, Canada, Finlanda, Olanda, Suedia, Noua Zeelanda și Australia.

Dacă te întrebi pe ce loc se situează Moldova, află că ocupăm locul al 56-lea în top, în timp ce România este pe locul al 86-lea, din totalul de 158 de țări incluse în raport.

Raportul Mondial al Fericirii este un proiect pornit în Bhutan, un regat budist care are aproximativ 700.000 de locuitori. Premierul regatului situat la est de Himalaya, Jigmi Y. Thinley, a dorit sa evalueze gradul de fericire al populației și a convins ONU să invite țările membre ale organizației să masoare nivelul de fericire al locuitorilor lor. Toate acestea se întâmplau în anul 2011, primele două studii fiind publicate în 2012 și 2013, cel de anul acesta fiind al treilea.

În studiu nu se specifică și motivele pentru care oamenii sunt mai fericiți în unele țări față de altele, însă se pare că femeile tind să fie mai fericite decât bărbații în țări ca Australia, Noua Zeelandă, America de Nord, Asia de sud și de est, printre alte zone. În același timp, bărbații sunt mai fericiți în Europa de Est, în statele din fosta Uniune Sovietică și regiunea Africii subsahariene.

În cazul ambelor sexe, nivelul de fericire scade de la vârsta adolescenței până la 40 sau 50 de ani și apoi se stabilizează. De fapt, sondajul măsoară mai degrabă modul în care vede fiecare om condițiile de trai de care beneficiază și nu starea de spirit a acestora la momentul în care sunt intervievați. 

1. ELVEȚIA

2. ISLANDA

 

3. DANEMARCA

4. NORVEGIA

5. CANADA

6. FINLANDA

7. OLANDA

8.SUEDIA

9. NOUA ZEELANDA

10. AUSTRALIA

Sursa: stirileprotv.ro