(SPORT) Pasiunea pentru Streetball

Dacă ești pasionat de baschet și te pricepi destul de bine la acesta, atunci ai șansa unică, de a vedea 32 dintre cei mai buni jucători de baschet de stradă din lume, la marea finală Red Bull King of The Rock, din 29 august, Istanbul.

Red Bull King of the Rock este un joc asemănător duelurilor de pe timpuri, doar că de data aceasta ai mingea și dorința de a cîștiga, pe post de armă. E o competiție care implică măiestrie, rezistență și pasiune pentru acest tip de sport. Nu are antrenor sau echipă, ești față în față cu adversarul și scopul la care rîvnești – cel de a da tot ce ai mai bune, ca să cîștigi!

Sistemul de desfășurare al competiției este simplu: câștigi sau pleci acasă, (cu alte cuvinte ”Rock Hard or Go Home)!
Jucătorilor li se oferădoar 5 minute și nu mai mult de 15 secunde pentru o singură posesie, ca să demonstreze că e mai bun decât adversarul. Jucătorii au maxim cinci faulturi înainte de a fi descalificați – orice greșeală antisportivă duce automat la descalificare.
Punctajul este același ca la baschetul obișnuit, aruncările fiind fie de 2 puncte, fie de 3. Dacă s-a faultat pe aruncare la coș, se primește un punct, iar posesia automat se schimbă.

Timp de 6 ani de existență Red Bull King of The Rock, a reușit să se transforme dintr-un joc american pentru amatorii de streetball, într-un adevărat proiect internațional de prestigiu.

Calificările și finala din partea țării noastre, au fost pe data de 3 și respectiv 4 iulie, pe teritoriul terenului sportiv al Liceului Teoretic ”Ion Creangă” din Chișinău.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial: Redbull.ro/kingoftherock