Campioni la studii și în sport: studenții de la ULIM printre cei mai buni la un concurs de atletism

         Vacanța de iarnă s-a terminat și a început sezonul competițional. Zeci de studenți de la diferite instituții de învățământ din țară au avut ocazia să-și demonstreze forțele la un concurs de atletism, organizat de Federația de specialitate.

Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM) a fost reprezentată la competiție de trei studenți. Primii doi care au intrat în concurs, au fost Ana Plotnic, participantă la alergarea pe distanța de 300 de metri și Teodor Erezanu, care a evoluat la săritura în înălțime. Teodor a venit motivat la acest concurs.

       Prima săritură a sportivului a fost cât se poate de bună: 1.85 metri. Acesta a continuat evoluția bună și a mers cap la cap împreună cu principalul său adversar din Tiraspol. La înălțimea de 2 metri, sportivul de la ULIM a ratat și s-a ales cu locul doi.

       Tânărul spune că nu a rămas mulțumit de prestația sa. „Nu sunt mulțumit de rezultat. Știu că pot mai bine. În continuare voi munci mai mult”, adaugă studentul. La distanța de 300 de metri pentru fete, Ana Plotnic a obținut rezultatul de 42.5secunde și s-a clasat pe poziția secundă. Alergătoare a declarat că avea așteptări mai mari. „Am avut așteptări mult mai mari, realizez că trebuie să muncesc”, menționează Ana. Studenta a mai spus că a avut la dispoziție prea puțin timp de pregătire. Sportiva se află în stagiul de pregătire pentru următoarele curse, care vor avea loc peste o lună și este decisă să se revanșeze. La probele tehnice, sărituri în lungime și triplu salt, ULIM-ul a fost reprezentată de Iulia Petcenco.      

     Aceasta a reușit să sară 4.94 metri, respectiv 11.65 metri, rezultate care iau permis să urce de două ori pe treapta a treia a podiumului. Astfel studenții de la ULIM au urcat de patru ori pe podium. Sportivii mai sunt și niște studenți exemplari, având rezultate bune la studii. Ana Plotnic și Iulia Petcenco își fac studiile la facultatea de Istorie, specialitatea Relații Internaționale, iar Teodor Erezanu este student în anul I la Drept. De asemenea, este de menționat că Universitatea Liberă Internațională susține studenții talentați, oferindu-le posibilitatea de ași face studiile gratis.

IMG 3819

Responsabil de Catedra Sport ULIM, Petru Iarmaliuc s-a arătat mulțumit de prestațiile stundenților sportivi de la ULIM, „Noi susținem toate inițiativele și încercările studenților noștri pentru a-și realiza visele și a păși pe culmi nebătătorite, ei sunt o mândrie pentru universitate cît și pentru întreaga societate”, zice Petru. Precizează că așteaptă mai multe victorii de la următoarele concursuri.

Acesta ia felicitat și le-a urat succes.

Autor: Victor Zucker

Foto: Alexandru Antoniu