Într-un corp sănătos o minte sănătoasă

    Astăzi, 13 octombrie 2013, a avut loc deschiderea celui de-al 3-lea complex sportiv al USMF “N. Testemițanu”. Situată chiar in centrul campusului studențesc din cartierul Malina Mica, această infrastructură deschide noi posibilități de a perfecționa abilitățile sportive, pentru studenții instituției, de asemenea oferă condițiile necesare de antrenament pentru echipele sportive care mențin faima universității la campionatele sportive interuniversitare.

 Deschiderea acestui complex sportiv a fost posibilă datorită unui contract de parteneriat dintre universitate și compania Dansicons. Pe parcursul a doi ani, au fost realizate reparații în biblioteca situată în incinta Spitalului Clinic Republican, de asemenea au fost reparate aule și săli de studio din cadrul universității și toate acestea în urma unei colaborări fructuoase cu această companie.

La eveniment au fost prezenți rectorul USMF dl Ion Ababii, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, dl Vlad Filat , directorul companiei SRL Dansicons, dl Valentin Brașovschi, ministrul sănătății al Republicii Moldova, dl Andrei Usatîi și alte personalități care s-au implicat substanțial în realizarea acestui proiect, precum si profesori si studenți ai universității. Academicianul Gheorghe Ghidirim, prezent la acest eveniment de anvergură a menționat : “ Noi sperăm că o să practicați sportul așa cum se cuvine la ora actuală deoarece,înca la inceputul secolului trecut un om mare a afirmat că: ”Sportul, mișcarea poate înlocui orice medicament, dar nici un medicament nu poate substitui mișcarea, sportul”. Deci in afară de un efect benefic asupra sănătății, noi suntem în așteptarea și a efectului economic, deoarece, cel care practica sportul zilnic, insistent, foarte rar recurge la medicamente, deci vom avea si un suport economic. “

   Aculina Alexei,studentă în anul II facultatea Stomatologie, practică badmintonul de un an de zile în cadrul universității și spune că avea mare nevoie de o nouă sală de sport din cauza că timpul rezervat pentru antrenamente era limitat și insuficient pentru progresul activității sale sportive.Aculina este campioană națională la arm wrestling 2013 : “Mă bucur foarte mult că s-a deschis această sală pentru că deja voi avea posibilitatea să practic genurile de sport preferate în condiții mai bune și în timp suficient.”

    Tatiana Doroșenco este și ea una dintre studentele USMF N. Testemițanu care s-a evidențiat prin participarea și medaliile obținute în multe campionate la tenis de masă. Ea a afirmat că ”această sală ne va permite nouă, studenților, oportunitatea de a ne perfecționa măiestria sportivă, de a crea un echilibru între munca fizică și cea intelectuală și de a ne forma gîndirea clinică, în calitate de mijloc forte în vocația noastră profesională”.

sursa: Luminita Motroi  studenta anul  II,  USMF