Profesorii de la ULIM, printre cei mai buni la șah

Profesorii de la ULIM, printre cei mai buni la șah. Echipa ULIM, deținătoarea locului II la Campionatul de șah între cadrele didactice. 

 

Nu doar studenții concurează între ei, dar și profesorii. Zilele trecute s-a organizat. Campionatul de Șah între cadrele didactice. Competiția a fost una tensionată, dar au câștigat cei mai buni. Primul loc a fost ocupat de profesorii de la Universitatea de Stat din Moldova, cu 26,5 puncte. Universitatea Liberă Internațională din Moldova s-a clasat pe locul II, cu 23,5 puncte, iar locul III le-a revenit profesorilor de la ASEM. Din partea Universității Libere Internaționale din Moldova au participat cinci cadre didactice:

Victor Socolov, responsabil de șah în universitate, Ion Harbuz, Boris Nividnici, care este maestru internațional în șah, Svetlana Petrenco și Gheorghe Covaliu, profesor la Facultatea de Drept . În total au participat opt universități din R. Moldova. Menționăm că anul trecut competiția nu s-a organizat din lipsă de surse financiare. Evenimentul a fost organizat de Federația Sportului Universitar din Moldova. De asemenea, între data de 10-13 februarie se va desfășura competiția între profesori la joc de dame, iar între 24-28 februarie va avea loc un mini-turneu de fotbal între cadrele didactice universitare.