Joe Biden a fost ales al 46-lea președinte al Statelor Unite

SUA

Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania. Stat ce îi aduce lui Biden scorul electoral necesar accederii în funcția de la Casa Albă.

Alegerile prezidențiale de la 3 noiembrie intră în istorie ca fiind scrutinul cu cea mai mare participare la vot, iar Joe Biden este președintele care a fost ales cu cel mai mare număr de voturi din istoria Statelor Unite, după cum și Donald Trump este candidatul care pierde cursa electorală cu un număr-record de voturi.

Președintele ales Joseph R. Biden Jr. s-a adresat națiunii sâmbătă, la ora locală 8:00 p.m. (ora Statelor Unite), alături de Kamala Harris, viitoarea vicepreședintă a Statelor Unite. Mesajul a fost unul de unitate și reconciliere națională: să vindecăm America!

Paradoxal, în 1973 Biden a devenit senator la vârsta de 30 de ani, fiind unul dintre cei mai tineri senatori din istoria ţării. El a activat drept senator al statului Delaware timp de 36 de ani, până în 2009, când a candidat pe tichetul Democraţilor alături de Barack Obama.

Nu este prima dată când Biden vrea să devină preşedintele celei mai puternice economii din lume. Atât în 1988, cât şi în 2008, Joe Biden a candidat pentru a deveni cartea jucată de Democraţi în cursa prezidenţială.

Andreia Casapu