„Dacă rămân acasă, merg la…”

Educatie

Platforma de știri pentru tineri, diez.md, organizează în perioada 29 aprilie – 4 iulie  o campanie online, de informare a viitorilor absolvenți de liceu despre posibilitățile pe care le au în materie de studii superioare pe care le pot urma în Republica Moldova.

În această perioadă, fiecare săptămână va fi dedicată unei specialități, la care vor fi realizate următoarele materiale:

  1. Eveniment online cu participarea a trei invitați (un profesor, un specialist și un student) dedicat unei specialități. Evenimentul va dura o oră și va avea loc în regim live prin intermediul unei platforme de transmisie a conferințelor video. Scopul acestor evenimente este de a explica, cu ajutorul specialiștilor, în ce constau studiile la o anumită specialitate, sfaturi pentru viitorii studenți, dar și cum ne adaptăm la cerințele pieții muncii. Așadar, vor fi organizate 10 evenimente, în următoarele domenii: Litere, Medicină, Științe Economice, IT, Jurnalism și Comunicare, Științe Politice, Relații Internaționale, Business și Administrare, Arhitectură, Agricultură, Psihologie.
  1. Eveniment special cu un invitat, care are un job interesant pe piața din Moldova. Evenimentul va dura o oră și se va filma în studio, fiind difuzat live pe paginile de Facebook și grupurile relevante audienței. Scopul este de a oferi viitorilor absolvenți perspective noi de profesii interesante pe care le pot accesa și să-i încurajăm să-și urmeze chiar și cele mai îndrăznețe visuri legate de cariera lor. Vor fi organizate 6 astfel de evenimente, conform diez.md

Campania va fi organizată în parteneriat cu Moldova Agroindbank, Farmacia Felicia și Educație Online, iar mai multe informații puteți afla accesând pagina de Facebook a platformei de știri diez.md

                                                               Ana Mărgineanu, Școala de Jurnalism STUDENTUS