Orange Digital Center: Înscrie-te la programul gratuit FabLab și fii pregătit pentru profesiile viitorului

Orange Digital Center la FabLab

Hub-ul inovativ de învățare Orange Digital Center, unde-și dau întâlnire tehnologia, inovația și creativitatea, te invită la cursuri gratuite în domeniul manufacturii digitale – FabLab.

FabLab este un program de formare în domeniul producției digitale adresat tinerilor, pentru a-i pregăti și a le facilita angajarea în câmpul muncii, prin cunoașterea universului meseriilor de viitor. Acesta este dedicat exclusiv tinerilor pasionați de tehnologie și inovație, care doresc să dezvolte abilități digitale, să învețe cum să programeze sau să manevreze tehnologii de ultimă generație, cum să elaboreze propriile proiecte de la etapa de design și până la producerea propriu-zisă, cum ar fi: corpuri de iluminat inteligente, logo-uri pe placaj, suvenire produse la imprimante 3D, accesorii brodate la mașina de cusut digitală și altele.

Programul FabLab se va desfășura în perioada 4 iulie – 23 noiembrie 2023.

Cursul integral cuprinde 5 module (30 ore de studii), cu un grafic prestabilit:

  • Modul 1: Imprimarea 3D – operarea și exploatarea corectă a unei imprimante 3D (iulie)
  • Modul 2: Embedded Systems – dezvoltarea aplicațiilor cu dispozitive încorporate (august)
  • Modul 3: Mașina de cusut digitală – operarea și exploatarea utilajelor de cusut (septembrie)
  • Modul 4: Tăierea cu laser – operarea și exploatarea corectă a CO2 CNC Laser (octombrie)
  • Modul 5: Gestionarea unui tăietor de vinil (noiembrie)

Fiecare modul va dura 6 ore, divizate pe 3 zile (marți – joi), a câte 2 ore/zi.

Atelierele de manufactură digitală vor avea loc în format offline, cu participarea a circa 7 tineri, și se vor desfășura în cadrul Orange Digital Center din incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, str. Ion Creangă 1, blocul central, et.2. Pe tot parcursul, participanții vor fi instruiți, ghidați și asistați în activitățile practice de formatorii FabLab.

Programul este realizat absolut gratuit și este predat în limba română.

Cine poate să se înscrie

Cursurile se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani, fete și băieți din mun. Chișinău și suburbiile acestuia, şi se vor desfăşura în echipe a câte 7 persoane. La curs se pot înscrie curioşii dornici să descopere noi tehnologii de producţie şi care au o pasiune aparte pentru inovaţie.

 Ce cunoștințe ai la absolvire

După absolvirea cursului vei cunoaște cum să gestionezi corect echipamentele şi instrumentele de lucru, cum să manevrezi cu un decupator CO2 CNC Laser, un vinyl cutter sau o mașină de cusut digitală, cum să dezvolţi aplicații cu dispozitive încorporate (Embedded Systems) sau să operezi corect o imprimantă 3D. Iar la completarea fiecărui modul, vei primi un Certificat de Participare FabLab.

 Cum poți să te înscrii

Pentru a te înregistra, accesează formularul de înscriere și selectează modulul dorit.

Notă: pentru fiecare modul/grup în care dorești să te înscrii, va trebui să completezi un formular separat. Înscrierile per modul/grup se vor face după principiul primul venit – primul servit.

Programul de formare în domeniul manufacturii digitale FabLab este lansat de Fundația Orange Moldova, sub umbrela Orange Digital Center Moldova și implementat de Centrul de Informații Universitare.

 Despre Orange Digital Center

Orange Digital Center este un hub de învăţare pe parcursul vieţii, unde fiecare poate dobândi competențele digitale şi antreprenoriale necesare unui viitor tehnologizat. Aici, oameni din diferite categorii de vârstă pot să își descopere potențialul, să își perfecționeze abilitățile profesionale sau să se recalifice pentru o meserie a viitorului.

Orange Digital Center este o inițiativă socială a Grupului Orange și este implementat în Republica Moldova de Fundația Orange, în parteneriat cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Mai multe detalii despre ODC găsiți pe https://digitalcenter.orange.md/