Fotbalul – pasiunea adevărată a lui Vlad Blănuță

Fotbalist Vlad Blănuța

Vlad Blănuță este un tânăr în vârstă de 19 ani, originar din raionul Hîncești, pentru care fotbalul reprezintă o pasiune adevărată și un stil de viață.

Pasiunea pentru fotbal vine de la tatăl lui, întrucât și el, la fel ca Vlad este îndrăgostit de acest sport. Cel din urmă, menționează că împreună priveau meciuri de fotbal, fapt care l-a făcut pe Vlad să-și dorească să se dezvolte în acestă direcție.

Vlad Blănuță avea 9 ani când a bătut mingea prima dată. De atunci, a jucat în 3 țări și a făcut parte din 5 cluburi sportive. A jucat în Cehia, pentru Slavoj Vyšehrad și Slavia Praga; în Moldova, pentru Petrocub; și în România, pentru Atletico de Madrid București și Rapid București.

Din iulie 2019, joacă în Italia, ca atacant central pentru clubul de fotbal, Pescara Calcio. Vlad spune că, la început a fost o provocare să se afle în Italia, el necunoscând limba, dar colegii și cei din staff-ul tehnic l-au întâmpinat călduros și l-au ajutat să descopere cultura italiană.

Deși este abia la început, Vlad are mari aspirații și susține că va munci din greu pentru a-și face o carieră în domeniul fotbalului.

Elvira Boenciuc, Şcoala de Jurnalism STUDENTUS