Chelsea – Mancester City, finala UEFA Champions League 2021

Finala Ligii Campionilor 2021

Chelsea o va înfrunta pe Mancester City în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Real Madrid cu scorul de 2-0, miercuri seara, la Londra, în a doua semifinală a competiţiei.

În prima semifinală, Mancester City a învins formaţia franceză Paris Saint-Germain cu scorul de 2-0, marţi seara, pe Etihad Stadium.

Finala UEFA Champions League 2021 se va juca sâmbătă,29 mai, la Istanbul, pe Stadionul Olimpic Atatürk. Mancester City este la prima sa finală, în timp ce pentru Chelsea e prima după 2012.

Cum a decurs partida Chelsea – Real Madrid

Cheslea s-a impus prin golurile marcate de Timo Wener(28) și Mason Mount(85) în returul cu Real Madrid din semifinalele UEFA Champions League.

Deşi Chelsea a obţinut o victorie clară, Real Madrid a avut şansele sale în acest meci, dar nu a ştiut să le fructifice. Galacticii puteau deschide scorul în min.26, când Benzema a trimis un șut periculos lângă bară, apărat de portarul francez Mendy.

Două minute mai târziu(28), Chelsea marca primul gol, prin Werner, care reia în plasă din apropiere după ce Kai Havertz nimerise transversala.

Real Madrid a mai avut o şansă în min.34, prin același Benzema, francezul a trimis o minge cu capul, care din nou este apărată de portarul lui Chelsea.

În repriza a doua, Havertz, Mount și Kante au trecut pe lângă majorarea scorului. Emoțiile s-au risipit abia spre final după reușita lui Mason Mount(85). Astfel, el devine al doilea cel mai tânăr jucător englez care înscrie în semifinalele Ligii Campionilor după Wayne Rooney.

Gruparea de pe Stanford Bridge se impune cu 3-1 la general în fața spaniolilor care au 13 trofee ale Ligii Campionilor în palmares.

                                                    Gavrilița Ion, Școala de Jurnalism STUDENTUS