Prima Academie profesională de tenis de masă în Moldova

Pentru amatorii de tenis de masă, acum câteva zile, în Capitală a fost deschisă o Academie de tenis de masă. Instituția poartă numele Sofiei Polcanova, inițiatoarea acestei școli, născută în Moldova dar care a reprezentat o altă țară la Jocurile Olimpice din acest an.

Această școală primește copii de la vârsta de cinci la optsprezece ani. Academia a fost deschisă pe locul unei săli de sport, care a fost într-o stare gravă. Într-un timp record, sala a fost reparată după toate normele europene. Toate utilaje prezente în această sală dispun de o acoperire deosebită pentru acest tip de sport, iar podeaua este prelucrată într-un mod unic, pentru a evita orice incident în timpul antrenamentelor.

În ziua deschiderii, sportiva Sofia Polcanova a fost prezentă la eveniment, încurajând toți tinerii interesat de tenisul de masă. Tânăra a ținut un discurs, unde și-a expus bucuria față  de deschiderea acestui bloc și a îndemnat sportivii să cucerească noi culmi în lumea sportului.

Ideea de a deschide această școală în Chișinău, a fost aprobată de toți sportivii și persoanele implicate în acest domeniu. Academia poate fi un nou punct de succes pentru viitorii tineri sportivi, deoarece au un nou loc de antrenament. Condițiile europene, pot influența asupra sportivilor, să obțină un succes mai mare pe plan profesional și totodată ar putea duce faima Republicii Moldova peste hotarele ei.

Sursa : tenis.md

Autor: Carp Maria, stagiar