Dacă ești interesat de domeniul Justiției și realizarea investigațiilor jurnalistice, participă la un training pentru jurnaliștii începători.

0
31
Training

Centrul de Investigaţii Jurnalistice anunță înscrierea la un nou training pentru reporterii începători și studenții la Jurnalism interesați de subiectele din domeniul Justiției și realizarea investigațiilor jurnalistice. Sesiunea se va desfășura în perioada 3 – 4 decembrie.
În cadrul trainingului, participanţii vor învăţa cum să documenteze subiecte ce țin de integritatea în sistemul judecătoresc, averile judecătorilor, procurorilor și polițiștilor, folosind bazele de date și diferite instrumente de căutare și vizualizare a informației, vor afla cum pot să documenteze legăturile de rudenie și prietenie ale judecătorilor, procurorilor și avocaților, dar și cum să identifice legăturile și interesele ascunse în afaceri. Un subiect aparte va fi cum elaborăm subiectul, cum prezentăm informația, utilizând metode new media, astfel încât articolul să atragă cititorii. De asemenea, participanții la training vor învăța cum să găsească locația, utilizând detalii din fotografii sau materiale video, și cum să folosească eficient diferite motoare de căutare și baze de date.

Criterii de eligibilitate:

Jurnaliştii începători sau studenţi de la facultăţile de Jurnalism interesați de abordarea subiectelor din Justiție.

Doritorii să participe la training sunt rugaţi să expedieze un CV actualizat și un mesaj de motivație la adresa de e-mail colun.mariana@gmail.com.

Telefon: 078094358. Persoană de contact – Mariana Colun.

Trainerii vor fi experți în domeniul justiției, accesului la informație și vizualizarea datelor și jurnaliști de investigație cu experiență în domeniul scrierii materialelor despre integritatea în sistemul de justiție.

Lasă un comentariu