Costurile reale ale vieţii de student străin în Marea Britanie

0
110
Student life

Taxele de studii de până la 9.000 de lire sterline (aproximativ 11.090 de euro) din Marea Britanie nu sunt unicele costuri pe care trebuie să le ia în vizor studenţii care aleg să își facă studiile la o universitate din Regatul Unit.

În cazul în care deja ţi-ai găsit facultatea la care vrei să studiezi în Marea Britanie, atunci este o idee bună să ştii exact cât te va costa toată experienţa. Asta pentru că, în afara taxelor, mai trebuie luate în considerare şi alte cheltuieli care vor afecta bugetele studenţilor.

Este indicat să faci cercetări şi în privinţa costurilor transportului din zona în care se află universitatea care te interesează. Spre exemplu, în Sheffield, o călătorie cu autobuzul te costă 0.74 euro cenţi, în timp ce localnicii din Reading trebuie să scoată din buzunar 2.22 de euro. Unele universităţi, precum Universitatea de Vest a Angliei, oferă bobocilor abonamente pentru transport.

Cel mai bine ar fi, ca atunci când mergi să vizitezi nişte posibile universităţi, să-ţi faci puţin timp şi pentru a explora zonele rezidenţiale pentru studenţi ca să-ţi poţi face o idee despre preţurile pentru cazare.

 

 

Lasă un comentariu