Igor Șarov a fost confirmat în funcția de rector al USM

Astăzi, 17 martie 2021, MECC a semnat ordinul cu privire la confirmarea domnului Igor Șarov în funcția de rector al Universității de Stat din Moldova, cu începere de la 18 martie 2021.

În acest context, aducem sincere felicitări, urări de bine și de succes noului rector al Universității de Stat din Moldova, dlui dr., conf. univ. Igor Șarov, întregii comunități academice și studențești a USM, exprimând convingerea că USM pășește într-o nouă perioadă de evoluție, în care își va consolida poziția de centru educațional și științific important, mediu academic prosper, implicat activ în viața economică, socială și culturală a țării, citează http://usm.md/?p=3034. 

Igor Șarov a fost ales în funcția de rector al Universității de Stat din Moldova pe 15 decembrie 2020, acumulând majoritatea voturilor electorilor. Tergiversarea procesului de confirmare a fost denunțată de instituție, prin două scrisori publice adresate conducerii țării, în care se solicita confirmarea rezultatelor alegerilor.

Igor Șarov este profesor, istoric, a fost viceministru la Ministerul Culturii în 2013-2017, iar în 2017-2019 a deținut funcția de secretar general de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, ulterior devenit conducătorul aceluiași minister în martie 2020.

Daniela Caraman, Școala de Jurnalism STUDENTUS