STOP FALS: Proiectul „Cea mai bună idee de parcare (din partea studenţilor)”

Cum e să-ţi doreşti ceva foarte mult şi să te avânţi cu toată ardoarea în realizarea acestei idei? Şi viceversa. Cum e să nu faci nimic şi să aştepţi „mană cerească”?

Cam aşa s-a întâmplat şi cu ideea, nobilă, de fapt, a studenţilor de la Facultatea Urbanism şi Arhitectură a UTM, care şi-au dorit o parcare pentru biciclete, dar, se pare, că dorinţa lor nu a fost suficient de mare ca să o ducă la bun sfârşit, deoarece nu au făcut decât să „paseze” ideea decanatului şi… au rămas în aşteptare.

Decanul, însă, om cu spirit şi adevărat pedagog, le-a răspuns cu o provocare, anunțând concursul de proiecte „Cea mai bună idee de parcare (din partea studenţilor)”. Studenţii însă, inclusiv autorii ideii, nu au reacţionat în niciun fel. Astfel că după expirarea termenului-limită de prezentare a proiectelor decanatul a improvizat o „inaugurare” a pretinsei parcări.

Şi…în sfârşit spiritele s-au aprins. S-a declanşat o adevărată avalanşă de comentarii şi critici. Cu regret, ideea decanatului nu a fost înţeleasă, fiind taxată dur în mediul online atât de către studenţi, cât şi de presă, care nu s-a documentat asupra cazului.

„În realitate a fost o farsă, dar şi o altă provocare pentru a îndemna studenţii Facultăţii Urbanism și Arhitectură, dar şi alţi tineri talentaţi, pentru a veni cu idei ingenioase şi originale in vederea realizării unei parcări pentru biciclete pe teritoriul Facultăţii Urbanism şi Arhitectură”, a comentat acele critici decanul FUA, Valeriu LUNGU. Mai mult… Administraţia FUA rămâne în continuare în aşteptarea unor idei originale în privinţa parcării.