Voluntarii „La Strada” vin cu seminare informative la taberele de odihnă pentru copii

Pe tot parcursul lunilor de vară, voluntarii „La Strada” vor vizita zeci de tabere de odihnă, în care vor discuta cu adolescenţii și copiii despre siguranța pe Internet și construirea de relații armonioase în cuplu. Deoarece activitatea se va desfăşura în limita timpului disponibil, instructorii de la tabere sunt încurajaţi să facă din timp programări pentru ca un eveniment de acest gen să poată fi organizat la tabăra lor.

Voluntarii „La Strada”, care au beneficiat de instruiri în domeniu, vor discuta cu adolescenții și copiii, cărora le vor oferi informaţii utile despre cum pot naviga online în siguranță, ce este un abuz și cum îl pot raporta pe www.siguronline.md.

De asemenea, la solicitare, voluntarii pot organiza și difuzarea gratuită a filmului „Culorile”. Producția cinematografică ilustrează situația trăită de Ana, protagonista filmului, care se îndrăgostește de un bărbatul care o curtează sincer şi frumos, astfel înfiripându-se o iubire ca în poveste. Totuși, la puțin timp relația lor începe să fie umbrită de posesivitatea bărbatului, care escaladează în violență. Difuzarea de film va fi urmată de un seminar cu adolescenții și copiii despre cum pot construi relații armonioase și unde se pot adresa atunci când au nevoie de un sfat, se arată într-un comunicat de presă al organizației neguvernamentale „La Strada”.

Pentru a invita voluntarii Centrului Internaţional „La Strada”, reprezentanții taberelor de odihnă pentru copii urmează să expedieze o solicitare pe adresa electronică voluntari@lastrada.md sau să apeleze 0 (22)23.49.06.

Reprezentantul taberei de odihnă urmează să precizeze ce anume solicită: un seminar informativ privind siguranța copiilor online; un seminar informativ privind relațiile armonioase de cuplu; difuzarea filmului „Culorile”.