Excursia Copiilor la Banca Naţională a Moldovei

0
344

Banca Naţională a Moldovei şi-a deschis uşile pentru copii, organizând o excursie. Fiecare copil a fost intâmpinat cu câte un cadou şi voie bună. Micii vizitatori au descoperit care sunt instrumentele de plată inovative, au vizitat sala de expoziții și au asistat la o prezentare practică despre elementele de siguranță ale monedei naționale.

La 17 Iulie 2017, Banca Naţională a Moldovei (BNM) a organizat o excurie pentru copii, cu genericul „O zi de vacanţă la BNM”. Copiii au primit în dar un Îndrumar de Educaţie Financiară, care îi va ajuta cum să-şi gestioneze corect veniturile, care sunt avantajele economisirii şi alte lucruri de preţ.

Excursia a început cu o lecţie în care copii au fost informaţi despre istoria monedelor, instumentele inovative de plată, precum şi beneficiile lor, prelegerea fiind înspţită de o prezentare video.

Apoi vizitatorii au admirat exponatele expuse în Muzeul BNM, în mare parte bancnote și monede emise de Banca Națională a Moldovei, bancnote și monede care reprezintă valutele băncilor centrale internaționale, precum și cadourile oferite Băncii Naționale. Expoziția permanentă conţine şi o colecție impresionantă de monede jubiliare și comemorative, dedicate personalităților distincte ale istoriei, culturii, ştiinţei şi literaturii naţionale, promovării operelor folclorice, tradiţiilor naţionale, speciilor de plante şi animale pe cale de dispariţie, monumentelor arhitecturale cu valoare istorică din Republica Moldova. În Muzeu au aflat date importante din istoria Băncii şi din spatele monedelor comemorative şi jubiliare emise decătre acesta.

La final au avut parte de o prezentare practică despre elementele de siguranță ale monedei naționale, cum să distingă o bancnotă veritabilă de una falsă,cum are loc procesul de ambalare a bancnotelor şi  cum funcționează un verificator de bancnote.

Vizitatorii au fost primiţi conform înregistrărilor, prezentând un act de identitate la intrare. Copii trebuiau să fie însoţiţi de către un adult.

 

Lasă un comentariu