Moldova Startup Week 2020: Cinci oportunități pentru startup-uri din țara noastră

Ai o idee de startup sau un proiect la care lucrezi deja și ai dori să continui dezvoltarea lui? Înregistrează-te la Moldova Startup Week 2020 și află despre numeroasele oportunități de care poți beneficia pentru a-ți transforma ideea în afacere. Între 16-20 noiembrie, îți dăm întâlnire online, alături de o comunitate de oameni cu spirit antreprenorial, care sunt convinși că inovațiile pot schimba lumea: investitori internaționali, acceleratori, antreprenori, autorități, parteneri de dezvoltare internaționali etc. Inițiativa se desfășoară sub egida Techstars, evenimentul fiind organizat de Startup Moldova, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Suediei, în cadrul proiectului TEKWILL.

Înregistrează-te aici. Termenul limită pentru înscriere este 12 noiembrie:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf2WnZk-BZj-mfgH1teHF7jyQbh7pkalmJE4BUu5eoUcubcjw/viewform?fbclid=IwAR3lQmrYjUcZaReUQzmCKoscrdqdhPRFQZ_Hxg8TaLSvLbGio1oIwFX5M3g

Îți prezentăm cinci cele mai mari oportunități pe care le vei putea să explora la Moldova Startup Week 2020:

  1. Programe de accelerare. Pentru a dezvolta o afacere este nevoie de anumite cunoștințe şi abilități care nu sunt cultivate în școală, însă pot fi dobândite în timp, prin accesul la experiența altor persoane. Acceleratoarele acoperă această nevoie şi oferă, în plus, acces la expertiză, care poate fi valorificată pentru a-ți dezvolta afacerea. La eveniment vor participa și reprezentanții programelor Startup Moldova, Rockit Academy, Dreamups, XY Partners, iHUB Chișinău, la care poți lua parte și după încheierea sesiunilor.
  2. Experiențe internaționale. Invitați internaționali, cu o vastă experiență în dezvoltarea startup-urilor, vor fi în lumina reflectoarelor pentru a împărtăși cu tine poveștile lor de succes, de la eșec la reușite. Evenimentul va deveni, astfel, un hub al experților din aproximativ 10 state. Printre invitații speciali va fi și Kamran Elahian, antreprenorul high tech care a fondat 10 startup-uri, trei dintre care au devenit „unicorni” – startup-uri evaluate la peste 1 mlrd de dolari.
  3. Demo Day” cu investitorii. La eveniment vei avea posibilitatea să cunoști mentori, acceleratori și investitori pentru a lucra împreună cu ei la îmbunătățirea viitoarelor inițiative. Astfel, vei putea stabili conexiuni cu alți membri ai comunității autohtone de startup-uri și vei cunoaște produsele altor participanți. Vei colecta feedback și sugestii pentru a-ți îmbunătăți ideea de afacere sau startup-ul. În cadrul atelierelor practice, vei învăța despre modul în care trebuie să prezinți afacerea ta potențialilor finanțatori și cum trebuie să scoți în evidență principalele componente ale produsului pe care intenționezi să-l dezvolți.
  4. Posibilități de finanțare. Finanțarea este foarte importantă pentru scalarea unui startup. Vei cunoaște mai multe detalii despre astfel de oportunități și despre modul în care poți să le accesezi. Vei putea astfel să pui în practică absolut tot ce ai reușit să înveți până acum. Cunoștințele acumulate te vor ajuta să depășești frici și să te înarmezi cu curaj – componente esențiale în stabilirea parteneriatelor de încredere cu investitorii. În lista investitorilor sunt incluse nume ca Jakub Stracina – cu investiții în Cehia și Polonia, Levan Kavtaradze – cu startup-uri dezvoltate în Federația Rusă, Stanislav Ivanov – cu plasări de capitaluri în Estonia, dar și Dan Sturza – cu investiții în România. Evenimentul va anunța și crearea unui fond de investiții local pentru startup-uri, iar tu vei cunoaște modalitățile și condițiile necesare pentru a beneficia de sprijin în transformarea și promovarea startup-ului sau produsului tău.
  5. Mai multe cunoștințe despre legislație. Din prima sursă vei afla aspecte importante ce țin de legislație cu privire la dezvoltarea afacerilor în IT. Iar pentru a-ți contura o imagine de ansamblu despre ecosistemul antreprenorial din Moldova, experții îți vor vorbi despre aspectele cadrului legal pentru a fi mai pregătit pentru lansarea sau dezvoltarea ideii de afaceri. Totodată, vei afla despre înlesnirile de care poți beneficia inițiând o afacere în IT, iar toate condițiile de reglementare ale business-ului în fața legii, le vei afla direct de la profesioniștii din domeniu.

Moldova Startup Week este un eveniment marca Techstars, care are loc în peste 50 de țări din lume. Acesta este desfășurat în cadrul comunităților antreprenoriale pentru a aduce împreună oameni relevanți în construirea ecosistemului antreprenorial, de la reprezentanți ai administrației publice, viitori antreprenori, investitori și organizații de suport.

Mai multe detalii despre programul evenimentului aflați https://startupmoldova.digital/startup-week/