Mica fermă BIO

În goana după natural ajungem să mâncăm neștiind ce mâncăm. Din lipsa unui acel “ceva“ natural, unii recurg la sursele sigure. Din raionul Strășeni, satul Recea, Chiriac Adriana, doamna de afaceri care dintr-o idee a realizat un adevăr. Începuse cu nimic în buzunar, dar cu încredere în sine. Mica fermă pe care o deține de acum șapte ani îi aduce numai oameni mulțumiți.

La început păsările creșteau în casa veche. Nopțile erau grele. Trebuia să stea de veghe, să aibă grijă ca de niște copilași. Văzând că e din ce în ce mai greu, plecase peste hotare pentru a învăța lecția de la A până la Z. Se spune că Italia este o lecție pentru mulți dintre noi și da, așa și a fost. Revenind acasă cu idei, a realizat și prima încăpere unde creșteau peste o mie de pui, dar tot nu era destul pentru a continua, așa că a investit în apă, tehnologii, lumină.

Azi merge totul bine. Deja trei încăperi adăpostesc cei peste o mie de pui. La întrebarea noastră cine o ajută în munca de zi cu zi, doamna Adriana a spus cu mândrie că soțul Anatol, care este sprijinul și omul cu mâinile de aur.

Ce pot reuși doi oameni în așa muncă grea?

“Totul se face cu timpul, azi un pic mâine restul. Toți fug de munca grea, nici pe bani nu sunt dispuși să lucreze.”

Chiar dacă din ogradă nu ies cu zilele, cei doi mereu sunt mândri fiindcă știu că ei sunt cei care fac un produs sută la sută natural. Chiar și alarma de dimineață e una naturală pentru că cocoșul vestește buna dimineața.

În fiecare zi interacționează cu oameni. Oamenii sunt diferiți și fiecare cu capriciile sale.

“Sunt mulți și de care vrei, dar pentru a satisface nevoile clienților trebuie de găsit limbă comună cu toți, sunt diferiți la fel ca și puii.”

În zilele de azi pe piață găsim carne de care vrem, însă doamna Chiriac este sigură că anume produsul ei îi bate pe toți. Oamenii vor ieftin și mult în kg, dar ce e bun e scump, însă unii trec cu vederea peste asta. Ajungem să fim hapsâni neștiind ce mâncăm și de la cine.

Tinde spre a ajunge produsul ei în toate magazinele, casele si restaurantele Moldovei, pentru asta investițiile si munca cresc pe zi ce trece. Clienții sunt cei care fac reclamă. Pe lângă fermă, cei doi au și alte hobby-uri: vinul și coniacul de casă după rețete speciale, oțetul balsamic după lecția învățată din Italia și fructele care sunt tot un venit bun. Anatol și Adriana spun că un gospodar adevărat în ogradă trebuie să aibă de toate: “Când ai poftă de ceva ieși din casă și ai de toate și carne și fructe si cel mai important aerul curat.”

Atunci când nu ești sigur pe ceea ce cumperi, crează ceva ce îți va recăpăta încrederea. Avem o sumedenie de posibilități pentru a duce un mod de viață sănătos. Suntem liberi să creem, să facem ce ne place.