Acasă Featured 30 ianuarie – Ziua internațională a croissantului

30 ianuarie – Ziua internațională a croissantului

0
30 ianuarie – Ziua internațională a croissantului
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r573884

Potrivit site-ului calendar.city-star.org/ro, în fiecare an pe data de 30 ianuarie este sărbătorită Ziua internațională a Croissantului. Fiecare dintre noi cel puțin o dată a savurat un croissant de-a lungul vieții, dar mai puțini cunosc istoria acestui minunat deliciu. Fiind unul din cele mai cunoscute produse de patiserie, aceasta se recomandă de a fi servit cu un suc de fructe, ceai sau cafea.

Originea celui mai cunoscut produs are numeroase datări, astfel că nu se cunoaște cu exactitate în ce an a apărut croissantul, existând informații diverse și ani diferiți. O primă datare ar fi în Larousse Gastronomique din 1938, unde savurosul croissant s-ar fi copt iniţial în brutăriile din Budapesta, prin 1686, când otomanii asediau oraşul de pe malul Dunării. Alţi istorici notează însă că ar fi vorba despre anul 1683, iar oraşul cu pricina ar fi Viena.

O altă istorie a acestui produs o are în prim plan pe Maria Antoneta, principesa de origine austriacă, măritată cu regele Franței, Ludovic al  XVI-lea. Aceasta este cea care, potrivit tradiției, introduce acest produs de patiserie în Franța, insistând ca bucătarii regali să îi pregătească, după descrierile ei, croissantul care îi aducea aminte de ținuturile natale și de copilărie.

Pregătirea acestui minunat deliciu nu ia mult timp, dar potrivit specialiștilor contează mult calitatea fiecărui produs, dar și durata de coacere.

Mai jos îți prezentăm lista unor localuri din Chișinău unde poți savura un croissant delicios pregătit de cei mai iscusiți brutari:

  1. Folk’s Croissant, strada Pușkin, 3
  2. Granier, bd. Dacia 23, bd. Moscovei 2/1, str. Ion Creangă 1/3, str. Tighina 55, str. Ismail 86/4, str. Alba-Iulia 75/6, bd. Mircea cel Bătrîn 24/5.
  3. Covrigo, strada Pușkin 14, strada Decebal 59, strada Alecu Russo 2/1.
  4. Cafe de Croissant, strada Pușkin 32
  5. Panadero, rețeaua de magazine Pegas, Nr.1, Fourchette, Fidesco, Bonus.

Delectați-vă și savurați acest minunat produs, care poate fi servit în orice parte a zilei.

 Francesca ZAVULAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here