20 martie – ziua internațională a fericirii

Fericire
Imagine simbol

Ziua Internațională a Fericirii este sărbătorită în fiecare an pe data de 20 martie. Această zi specială a fost concepută de un consilier al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Jayme Illien, pentru a inspira, a mobiliza și a promova mișcarea fericirii globale.

Al patrulea an consecutiv, Finlanda a fost desemnată ţara cu cel mai înalt nivel de fericire a populației, devansând Danemarca, Elveţia şi Islanda. În pofida impactului pandemiei covid-19 este îmbucurător faptul că totuși țările din Europa domină în ”top 10”.

Printre sugestiile pe care cei de la ONU ni le fac pentru a atinge o stare sufletească de mulţumire intensă şi deplină se numără alimentaţia corectă, exerciţiile fizice, gândirea pozitivă. Suntem încurajaţi să petrecem cât mai mult timp alături de persoanele apropiate, dar fără să neglijăm introspecţia. Gratitudinea sinceră şi caritatea sunt, la rândul lor, ingrediente ale fericirii, citează https://www.agerpres.ro/documentare/2020/03/20/ziua-internationala-a-fericirii–469534

Echipa redacțională a Școlii de Jurnalism STUDENTUS