Vasilina Mîțu o tânără din orașul Telenești, știe cum să combine două sfere total diferite. Ea descrie cum a ajuns de a studia facultatea de arhitectură UTM fără școală de arte plastice în spate.
A descoperit talentul de a desena încă de la o vârsta fragedă. Când era mică, în loc de jucării prefera creioane și pensule. În adolescență a simțit o pasiune pentru portrete și peisaje. Cu toate acestea nu se gândea la o carieră de designer sau arhitector în viitor. Visa să ajungă jurnalist sau să activeze în sfera turismului.
Timpul trecuse, a ajuns de a-și alege o meserie pe plac, iar alegerea a fost cam dificilă. Când a ajuns să adere la o facultate, avea multe opțiuni, dar într-un final a ales arhitectură. Părinții au susținut-o, cu toate că ei aveau alte preferințe. Acum se mândresc cu reușitele ei. Cea mai mare dificultate care a întâlnit-o la facultate, a fost lipsa de studii în pictură. I-a fost foarte greu de a fi într-un pas cu cei care au făcut școală de arte sau design. A muncit mult și a studiat de sine stătătoare, pentru a ajunge la un nivel cu ceilalți colegi. A simțit lipsa de atenție și susținere din partea profesorilor din cauza aceasta însă nu a servit acest lucru despre o barieră sau un gând de a renunța. Într-un final a ajuns să se mândrească cu lucrările sale.
Prima ei lucrare și cea mai reușită de până acum, a fost o abstracție ce reflectă magia de culori in ochiul uman. Este o pictură în ulei mai exact un diptic( o pictură pe două pânze), realizată pe pânză cu dimensiuni de 70/50. A efectuat-o pentru o expoziție la ,,Centrul de Expoziții Constantin Brâncuși,,.
În afară de pictură ea are drept o pasiune de a cânta. În copilărie a studiat școala de muzică din raion, unde a îndrăgit arta muzicii prin pian. În prezent, în timpul liber iubește să cânte și să se concentrez pe următoarea pictură: „ deoarece, muzica și pictura sunt două arte necondiționate ce par diferite dar în același timp cu o conexiune puternică ce ademenește inspirația și dezvoltă lumea interioară a unui artist ”.
Pe viitor speră să-și găsească un loc de muncă după domeniul studiat, unde să poată avea oportunitatea de a colecta cât mai multă experiență și stagiu.
Vasilina îndrumă tinerii care vor să aplice la această facultate „ să fie înarmați cu multă răbdare și putere, deoarece vă așteaptă un drum lung și plin de experiențe plăcute pe lângă insomnii și nopți albe. Nu e o profesie ușoară, un spatele reușitele cu care te mândrești, sunt lacrimi, depresii și nervi. Nu crezi pe nimeni de la început când îți spune prin ce trece un designer sau un arhitect până nu ajungi tu in această ipostază. Dar totuși indiferent de circumstanțe simți că e al tău, simți că nu-i altă profesie mai potrivită decât aceasta ”.
Autor: Carp Maria, stagiar.
Legendă: Circul realizat în creion
Legendă: arhiva personală a artistei
Legendă: pictură în ulei, realizată pe pânză cu dimensiuni de 70/50 care a fost afișată în cadrul expoziției de la ,,Centrul de Expoziții Constantin Brâncuși,,.
A realizat: Carp Maria, stagiar