Ceaiul verde și beneficiile acestuia

Ceaiul verde este cunoscut și utilizat de mult timp, cultivarea acestuia începând de prin anul 350 î. Hr. Acesta are o istorie aparte și un mod de producție deosebit. Nu toți oamenii cunosc despre faptul că, există mai multe tipuri de ceai verde, dar și de efectele acestuia asupra sănătății și organismul uman.

Principalele beneficii pentru sănătate ale ceaiului verde sunt:

  1. Efect antioxidant

Datorită proprietăților antioxidante ale ceaiului verde, acesta reduce ușor tensiunea arterială. Totodată, ceaiul verde este ideal în curele de detoxifiere și slăbire.

  1. Protejarea sistemului cardiovascular

Anumiți compuși din ceaiul verde protejează sistemul cardiovascular și scade riscul de apariție a bolilor de inimă.

  1. Îmbunătățirea sănătății dentare

Compușii care sa găsesc în ceaiul verde ajută la menținerea sănătății dentare. În plus, ceaiul verde poate reduce respirația urât mirositoare.

  1. Ameliorarea unor boli de piele

Ceaiul verde are proprietăți antiinflamatorii și anticarcinogenice și poate ajuta la ameliorarea unor boli de piele, printre care psoriazis sau dermatita.

  1. Participă la creșterea ratei de metabolizare a organismului

Anumite studii au arătat că ceaiul verde favorizează arderea grăsimilor și ajută la menținerea unei greutăți optime.

Totuși pe lângă beneficiile ceaiului verde există și riscuri, de aceea este recomandat să consumăm 2-3 căni cu ceai verde pe zi. Conform  www.fortunebusinessinsights.com China este țara lider în consumul de ceai de tip verde de pe glob, cu o lungă istorie a producției sale.

Francesca Zavulan, Școala de Jurnalism STUDENTUS