Cel mai uimitor truc pentru a obține îngrășăminte naturale de o calitate sporită

Drojdia-îngrășămînt natural

Indiferent unde locuim, fie la bloc sau la casă, cu siguranță mulți dintre noi avem un mic colţişor verde cu flori, plante sau mici arbuşti ornamentali. Ele nu doar că au un rol estetic în locuinţa ta, dar mai și curaţă aerul, având un efect terapeutic pentru starea ta de spirit. Totuşi, pentru a creşte sănătos și a rezista de-a lungul timpului (mai ales când există fluctuaţii de temperatură), plantele tale au nevoie de o îngrijire corespunzătoare. Pe lângă apă, ele au nevoie și de un îngrășământ adecvat.

Dacă tot vine vorba de îngrăşământ, bine ar fi să cunoaștem că nu întotdeauna este benefic să îl foloseşti pe cel comercializat. În magazinele de specialitate se vinde o vastă multitudine de îngrăşăminte, dar o mare parte dintre acestea sunt chimice, sau scumpe, eficacitate acestora fiind una mică. Asta nu înseamnă că ar trebui să renunţi complet la îngrăşăminte, ele fiind esenţiale în dezvoltarea plantelor. Ai la îndemână, chiar în propria bucătărie, o variantă naturală şi mult mai eficientă, care poate constitui un excelent fertilizator BIO pentru plantele tale. Este vorba de drojdie, cel mai eficace îngrăşământ natural, ce conține azot, potasiu, fosfor și vitaminele din grupul B. Aceste substanțe, printr-un echilibru perfect, grăbesc formarea rădăcinii plantelor, care devin puternice și se pot transplanta mult mai ușor. De asemenea, reduc riscul de îmbolnăvire al plantelor și au o influență pozitivă asupra proceselor de recuperare.

În acelaşi timp, drojdia ajută hrănirea plantelor și sporește eliberarea dioxidului de carbon, ducând la o mineralizare accelerată a materiei organice.

Mai jos, poți vizualiza un video unde sunt expuse avantajele considerabile ale altui tip de îngrășămînt, acesta fiind și cel mai puțin costisitor.

Sursa: AgroTV