Cele mai impresionante clădiri din lume

Biblioteca din Kansas (Kansas City, Missouri)

Mai jos sunt expuse unele dintre cele mai impresionante clădiri din lume. Unele dintre acestea au intrat chiar și în cursa pentru cea mai frumoasă arhitectură! Sunt superbe! Ție care îţi place?

1. Galaxy Soho, Beijing

Galaxy Soho este opera lui Zaha Hadid, arhitectă de origine irakiană, pasionată de liniile curbe şi deţinătoare a unui Premiu Pritzker. Este o clădire compusă din cinci volume, construită între 2009 şi 2012 la Beijing, în care se află birouri și centre comerciale. Structurile boltite sunt unite prin punţi.

2.Insula Saadiyat, Abu Dhabi

Este unul dintre cele mai uimitoare proiecte în curs din lume. Saadiyat înseamnă „fericire”, și va fi o idilică destinaţie de vacanţă, cu 29 de hoteluri, 8.000 de vile şi clădiri rezidenţiale, cu o impresionantă desfăşurare de evenimente culturale și locuri de relaxare. Aici își vor deschide sedii muzeele Guggenheim şi Luvru, se va amenaja un muzeu al patrimoniului din Abu Dhabi, va exista un muzeu maritim și se vor deschide un centru de arte scenice și un campus al Universităţii din New York. Se speră ca lucrările să se termine în 2020.

3.Gardens by the Bay, Singapore

Grădinile din Golf, inaugurate în iunie 2012, constituie o atracţie turistică pe care iubitorii naturii nu trebuie să o rateze. Se evidenţiază arborii uriaşi, 18 exemplare cu înălţimea de circa 30 de metri. În spatele arborilor se vede clădirea Marina Bay Sands Hotel, cu o terasă spectaculoasă şi renumita piscină „infinity”.

4.Tiger’s Nest Monastery, Bhutan

Se află la aproape 920 metri înălțime, pe o stâncă în Valea Paro. Acest lucru o face una din cele mai deosebite locații din Bhutan.

Legenda spune că Guru Rinpoche, considerat al doilea Buddha, a căzut de pe acea stâncă direct pe spatele unei tigroaice. A scăpat astfel cu viață și s-a retras într-o peșteră, locul unde astăzi există Mănăstirea. A fost construită în 1692 și renovată în 1998.

Iată și alte clădiri ce impresionează ochiul uman prin frumusețea lor uluitoare: