Top 3 cele mai populare rase de pisici

british shorthair

Pisicile devin din ce în ce mai îndrăgite în întreaga lume. Dar oare care sunt cele mai populare, care au reușit să își păstreze notorietatea?

Dat fiind faptul că astăzi, 8 august, este marcată Ziua Internațională a Pisicii, mai jos am expus cele mai populare rase de pisici actualmente din toată lumea.
1. Pisica exotic shorthair

 

Dacă îți dorești o pisică la fel de dulce precum cea persană, însă nu vrei să îți petreci tot timpul periind-o, pisica exotic shorthair este cea mai potrivită. Aceasta este o pisicuță foarte docilă și liniștită, căreia însă în același timp îi place mult să se joace dacă nu este prea ocupată, să îți stea în brațe ca să o mângâi.

2. Pisica ragdoll

 Pisica ragdoll

Spre deosebire de surioarele ei din celelalte rase de pisici, ragdoll este întotdeauna fericită să fie mângâiată de orice persoană care se oferă să o facă.  De asemenea, este și foarte simplu de dresat, acceptând repede să facă diferite trucuri.
3. Pisica british shorthair

 Pisica british shorthair

Pe locul 3 în topul celor mai populare rase de pisici se află british shorthair. Aceasta este foarte populară și în țara noastră, fiind o pisică foarte prietenoasă, în special cu omuleții ei. În general este liniștită și obișnuiește să își urmărească stăpânul peste tot prin casă.