Lago di Garda – diamantul din nordul Italiei!

Lacul Garda face parte din regiunea italiană Lombardia, alături de Lacul Como, Milano, Bellagio sau Brescia. Regiunea este situată în nordul Italiei fiind un punct turistic atractiv pe bun merit. Lacul Garda este împrejmuit de stâncile munților Alpi. Litoralul este scăldat în sătucuri locale cu o frumusețe remarcabilă. Un climat deosebit, dar și o îmbinare a plajei însorite cu vântul montan și cer dispersat de piscurile munților.

Lacul Garda este de o frumusețe extraordinară, cu ale lui ape limpezi și adânci, cu stațiunile – bijuterie aflate de jur-împrejur, cu aerul de veșnică vacanță luxoasă întreținută de miile de turiști, cu șirurile drepte de chiparoși oglindiți în luciul apei, cu stâncile Alpilor crescând pe verticala din lac.

Lacul Garda este un lac mare, are 50 km lungime, o lățime de până la 16 km și o adâncime maximă de 346 m. Un loc minunat în care ai parte de o vacanță cu plajă și munte.

Cum ajungi la destinație?

Dacă ești deja ajuns în Italia poți alege trenul sau mașina. Lacul este situat la 30 km de Verona și 40 km de Brescia.

Cu trenul faci foarte puțin și este foarte ieftin (de exemplu: o călătorie dus de la Verona Porta Nuova – la Castelnuovo Del Garda durează 12 minute și costă 2,55 euro). Poți căuta bilete pe http://www.trenitalia.com.

Cu mașina proprie  se poate merge pe autostrada A22 Brennero – Modena, iar cei ce intenţionează să meargă spre partea de nord a lacului trebuie să aleagă ieşirea Rovereto. Persoanele interesate de zona de sud a lacului trebuie să aleagă ieşirea Affi.

Cei ce recurg la autostrada A4 Serenissima Milano – Venezia pentru a ajunge la Lacul Garda trebuie să folosească ieşirile Brescia est, Desenzano del GardaSirmione sau Peschiera del Garda.

În Italia se percep taxe de autostradă, iar preţul variază în funcţie de distanţa parcursă pe fiecare tronson. Mai multe informaţii despre tarife, despre cum se efectuează plăţile, dar şi o hartă a autostrăzilor din Italia, toate acestea pot fi găsite site-ul www.autostrade.it.

Dacă vă aflați la distanțe mai mari, mai comod și rapid mijloc de a ajunge la Lacul Garda este cu avionul.

Pe Aeroportul din Verona aterizează zilnic mai multe curse directe din oraşe europene precum Londra, Madrid, Barcelona, Malaga, Monaco, Amsterdam, Viena, Bucureşti, dar şi din alte mari oraşe ale lumii, precum Marrakesh, Cairo, Luxor, Sharm El Sheikh, Monastir, Tel Aviv sau Cairo ori Delhi.

Mai multe detalii despre programul zborurilor şi alte informaţii pot fi găsite pe site-ul www.aeroportoverona.it

Cei ce preferă să aterizeze la aeroportul din Brescia, aflat la fel de aproape de Lacul Garda ca şi cel din Verona, trebuie să reţină că marile companii aviatice, precum –  Air FranceAir ItalyLufthansaBritish Airways şi multe altele, operează zboruri directe din întreaga Europa, la cele mai avantajoase preţuri.

Mai multe informaţii despre zboruri către aeroportul din Brescia pot fi găsite pe site-ul www.aeroportobrescia.itCu autobuzul faci ceva mai mult dar este la fel de convenabil.

Unde te poți caza?

Problema cazării ține de bani. Prețurile nu sunt dintre cele mai mici aici, pe malul Lacului Garda, însă cu siguranță face parte din povestea călătoriei să rămâi peste noapte într-unul din satele sau orașele de aici.

 O noapte de cazare pentru 2 pornește de la 50 de euro, găsești o mulțime de oferte pe  https://www.booking.com.

Pentru o vacanță frumoasă pe malul lacului ar trebui sa vă alocați câteva zile. Satele de pe malul iazului care se cer a fi vizitate sunt multe. Iată câteva: Sirmione, Garda, Peschiera, Bardolino, Castelnuovo Del Garda sau Lazise.

Dacă nu dorești să stai mai multe zile pe malul Lacului Garda, atunci Verona rămâne cea mai bună opțiune. Aici, ai șanse mai mari să găsești locuri de cazare decente, la prețuri bune.

Vă dorim vacanță frumoasă!