Jazz-ul: stil și ritm de viață

Jazz
https://trustmyscience.com/que-se-passe-t-il-dans-cerveau-musiciens-jazz-qui-improvisent/

Apărut la începutul secolului al XX-lea în statele din sudul Statelor Unite ale Americii, JAZZ-ul este un stil de muzică, ce se identifică printr-un ritm specific populației de culoare, urmașă a sclavilor de origine africană.

În acest stil de muzică pot fi recunoscute tonalități de blues și ragtime, la care se adaugă și elemente ale muzicii europene. Improvizația și ritmul oferă originalitate și multă culoare jazzu-lui, fie atunci când este ascultat, fie când se improvizează coreografii pentru petreceri.

Tipuri de jazz

Work Song este optim și ritmic rapid, deoarece a fost folosit pentru a face ziua de lucru să treacă mai repede. Acesta se repetă și nu este considerat a fi o formă modernă, ci, este mai degrabă asociat cu muzica afro-americană. Ritmul său îl face cel mai popular stil de jazz.

New Orleans Jazz a apărut la începutul anilor 1890 și a marcat cântece utilizate în spectacolele trupelor. Unul dintre cei mai importanți lideri ai acestui stil este William Basie, cunoscut pentru trupa sa, Count Basie Orchestra.

Chicago Style a început la sfârșitul anului 1917. Orașul cu același nume, cunoscut drept una dintre primele locații de jazz din SUA, a atras mulți muzicieni din statele sudice, deoarece prohibiția obliga oamenii să se deplaseze spre nord în căutare de noi locuri de muncă și spații unde pot practica această categorie de compoziție. 

Și al doilea război mondial a influențat schimbarea, aducând Bebop. Acest stil fuzionează ritmul rapid cu schimbarea tiparelor ritmice și scoate un sunet mai moale, mai ușor. De regulă, e mai folosit în solo-uri, relatează https://blog.mcmusic.ro/2020/05/05/muzica-jazz-ce-o-diferentiaza-de-celelalte-genuri-muzicale-citeste-despre-istoria-si-evolutia-sa/

Printre cei mai renumiți cântăreți de jazz se numără: Louis ARMSTRONG, Ella FITZGERALD, B.B. KING, Miles DAVIS, Glenn MILLER, Nina SIMONE, John COLTRANE, Ray CHARLES, Charlie PARKER, Duke ELLINGTON, Chuck BERRY.

Jazz-ul este perfect pentru orice anotimp și stare, fiind muzica emoțiilor și a trăirilor.

Echipa redacțională a Școlii de Jurnalism STUDENTUS