Top 5 podcasturi pe care să le asculți

În ultima perioadă podcasturile sunt cele care se bucură de popularitate și reprezintă o nouă tendință în materie de new media în crearea și prezentarea de conținut. Un podcast, cunoscut ca audioblogging, este  un fișier în format audio/video, care poate fi ascultat online sau poate fi descărcat  și ascultat în format offline de pe telefon sau calculator.

Deși numărul acestora este în continuă creșetereși și dimensiunile subiectelor abordate sunt tot mai variate, noi îți recomandăm 5 podcasturi, populare atât în Republica Moldova, cât și în Romania.

Oaia Neagră – în spatele acestui podcast stă Iulian Baxan, un moldovean stabilit de mulți ani în Țările de Jos. Podcast-ul „Oaia neagră” este mediul în care tânărul dezbate, comunică și analizează anumite probleme sociale și de interes public.

ImagoFM – este un podcast local care îmbină și radio on-line care, pe lângă streamingul de muzică internațională alternativă, promovează tinerele talente autohtone. Podcastul este creat și lansat de Casa Imago, o agenție de marketing comunicațional, care susține proiectele de bun gust din Moldova.

IGDLCC (Informație Gratis Despre Lucruri Care, Costă) – este un podcas românesc condus de către George Buhnici care este de profesie jurnalist. În fiecare duminică George are invitați din diferite domenii iar subiectele pe care le abordează sunt pe cât de captivante, pe atât de utile.

Podcastu’ lui Katai– este un podcast românesc, produs de Robert Katai, care se ocupă de digital marketing si content strategist; în acest podcast vei gasi un mix de interviuri, prezentări și alte idei despre marketing și viață, care te vor motiva să-ți găsești inspirația sau echilibrul în viața personală sau profesională. Printre invitați au fost Smiley, Alina Ceușan.

Mind Architect – este un podcast românesc, de învățare, dezvoltare personală și profesională, care te ajută să te cunoști mai bine și să ai relații mai bune cu tine și cu cei din jur, aici vei găsi conținut creat astfel încât să poți consuma informația pornind de la Fundamentele Neuroștiintei și navigând, apoi, prin teme de interes pentru tine, de la Psihologie și Psihoterapie, la Carieră și Dezvoltare Profesională, Cunoaștere de Sine și multe altele.

Sperăm că ți-am trezit curiozitatae și că aceste podcasturi vor fi o alternativă bună în zilele în care ai mai mult timp liber.

Alina Frunză, Școala de Jurnalism STUDENTUS