Casa nu este altceva decît fortăreața fiecărui om, de asta oricare tinde să o facă cît se poate de practică, plăcută și personalizată, în conformitate cu necesitățile sale!
Casele modulare au apărut din nevoia de mobilitate a oamenilor și reprezintă o nouă tendință în realizarea unei construcții, îmbinând multiple avantaje de ordin estetic, economic, ecologic, dar și de eficiență energetică. În același timp, prin faptul că toate elementele structurale sunt interschimbabile, proprietarii își pot personaliza locuinșa și o pot adapta nevoilor proprii, dar mai ales, bugetului.
Pe lîngă designul ingenios, futurist, casele modulare mai prezintă și avantajul unor costuri inferioare comparativ cu locuințele ridicate in mod clasic in condițiile în care elementele structurale sunt prefabricate, cu costuri și un timp de producție mai redus. Astfel, pe lînga faptul că sunt economice, casele modulare sunt eficiente energetic, ecologice și estetice, cu un design care le scoate în evidență.
Iată cîteva modele de case modulare ieftine. Prima este o casă modulară din lemn cu o suprafață de 96,3 metri pătrați, alături de alti 40,3 metri pătrați reprezentați de terase. Locuința cu parter are două dormitoare, un living, o sufragerie, două băi și o verandă. Cu un design compact, casa modulara este combinația perfecta între nevoia de spațiu și un buget redus.
Al doilea exemplu este o locuință modulară cu aceleași dimensiuni și structură interioară, dar cu un design puțin diferit. Practică și cu un design atrăgător, casa modulară se poate plia pe orice suprafață de teren și este soluția ideală pentru un cuplu aflat la început de drum.
Al treilea exemplu este o casă care are în structura sa trei module. Este, spun constructorii, o formulă de locuit pentru membrii unei familii de 2 adulți și doi copii, sau membrii unei familii de 2 adulți și un copil care doresc un spațiu mai extins. Atât în zona urbană cît și în cea rurală, satisface toate funcțiile de habitat modern.
La exterior, casa modulară este placată cu lemn deoarece structura este astfel respirabilă, fara acumulări de umiditate. Mai mult, întreținerea este ușoară și practică iar stratul de lac performant protejează structura de factorii externi. în interior, dispunerea unei suprafețe vitrate cu comunicare directă în exterior elimină complet senzația de spațiu restrâns.
Constructorii spun că prețul variază în funcție de cerințele clienților și gradul de personalizare a fiecăreia dintre aceste locuințe. Am găsit însa un preț pentru locuința modulară Soleta One, de 48 de metri pătrați, prezentată în imaginea de deschidere, estimat la 28.200 Euro plus TVA. Peste ocean, prețul estimat al unei locuințe modulare este de 500 de dolari pe metru pătrat construit.
Sursa: casepractice.ro