Acasă Featured Încă 244 de localități rămân fără energie electrică

Încă 244 de localități rămân fără energie electrică

0
Încă 244 de localități rămân fără energie electrică

Potrivit datelor operative, colectate de către celula de criză din cadrul Serviciului PC SE, în această dimineață, la ora 06:00, mai rămîneau  parțial deconectate de la energia electrică 244 de localități din 12 raioane: UTA Găgăuzia (38), Ialoveni (7), Criuleni (1), Strășeni (1), Ștefan Vodă (1), Hâncești (3), Cantemir (46), Taraclia (28), Cimișlia (28), Leova (39), Căușeni (15), Anenii Noi (13), Cahul (24). La lucrările de restabilire sunt antrenate echipele specializate.

Referitor la intervențiile de salvare și deblocare, în ultimele 24 de ore, în municipiul Chișinău, salvatorii, carabinierii și soldații Ministerului Apărării au acționat pentru deblocarea de crengi și copaci rupți în 105 curți ale blocurilor locative. La ceste lucrări, au fost implicate forțe din cadrul Administrației publice locale (Direcția locative comunală, Spații verzi, Exdrupo, Lumteh, Regia Transport Electric Chișinău, preturile din sectoare din cadrul mun. Chișinău, cu 1081 persoane și 107 unități tehnică, dar și forțele instituțiilor de forță, în componența Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale – 100 angajați și 9 unități tehnică din cadrul Detașamentelor salvatori și pompieri ale mun. Chișinău; Departamentul Trupelor de Carabinieri – 190 carabinieri și Armata Națională. În total, a acționat un efectiv de 417 persoane cu 18 unități de tehnică grea.

Efectivul și tehnica au activat în 4 grupe fiind dispersate în 4 sectoare ale orașului Chișinău. Mai mult, pe parcursul zilei de 22 aprilie s-au efectuat lucrări de curățare a albiei rîului Bîc de-a lungul străzii Albișoara pentru a face posibilă scurgerea apei. Aici au fost antrenate forțe în număr de 132 persoane (DSE Chișinău, militari, carabinieri și ÎM Spații Verzi), cu unități de tehnică și echipament necesar. În continuare, cetățenii sînt atenționați să fie foarte prudenți în aceste condiții și să asculte indicațiile autorităților.

Celulele de criză republicană și municipală vor continua să lucreze în regim non-stop, pentru recepționarea apelurilor din partea cetățenilor și luarea deciziilor. Serviciile de urgență la care cetățenii sînt îndemnați să sune sînt 901 și 902.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here