Început victorios pentru ULIM

Luni, 24 februarie, 2014, în incinta Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport a avut loc I etapă a Campionatului Cadrelor didactice 2014 la mini-fotbal la care a participat şi echipa profesorilor de la ULIM.

Dumnealor au început glorios acest Campionat, obţinând victorie în meciul cu Universitatea Tehnică din Moldova, al cărui scor total a fost de  5:0. Audienţa a fost salutată călduros de către preşedintele Federaţiei de Sportului Universitar din Republica Moldova  dl. Leonid Bujor, precum şi de dl. Căpăţînă, reprezentant al USEFS, care le-au dorit participanţilor succese mari.

Primul gol a fost înscris în minutul 6 de catre dl. Dumitru Turcu, responsabil al complexului sportiv din ULIM. La doar două minute de la această primă înscriere, dl Valeriu Baeşu, profesor universitar Facultăţii Drept ULIM, marchează un nou câştig. Aceste prime goluri au fost ca un imbold pentru profesorii ULIM, nişte jucători înflăcăraţi care au demonstrat că ei nu se opresc aici. Astfel, în minutul 18 dl. Ion Caraman, angajat ULIM, înregistrează un al treiea gol pentru echipa sa.

Ultimele goluri care au sporit victoria echipei ULIM au fost marcate în minutul 34 de către dl. Coceban Dorin, angajat ULIM şi  în minutul 35 de către şeful Catedrei Drept Public Facultatea Drept, dl. Ţurcan Serghei. De asemenea dl. Alexandr Cauia,lector superior universitar la Catedra Drept Public, Decan Facultatea Drept ULIM a participat la acest meci, înlocuindu-l spre final pe dl. Ţurcanu Serghei, care la sfârşitul meciului ne-a declarat fericit: „Am început cu dreptul acest Campionat şi avem un singur scop, să câştigăm. A venit timpul ca ULIM să deţină titlul de Campionă Universitară la mini-fotbal’’.

La  acest meci au fost prezenţi dl. Bria Fiodor, prodecan al Facultăţii Drept, lector universitar superior, dl. Iarmaliuc Petru, Responsabil Catedra Sport ULIM, precum şi alţi studenţi ai ULIM veniţi să susţină echipa şi care nu au ezitat să încurajeze cu  aplauze şi exclamaţii de bucurie. Acest meci a fost arbitrat de către dl. Gheorghe Malinovschi şi dl. Valeriu Minciună, membri ai Ligii Naţionale a Sportului Moldovenesc.

Reamintim, că în perioada 24-27 februarie se desfăşoară Campionatul Cadrelor didactice la mini-fotbal cu participarea echipelor AMAI, ULIM, UTM, UST, USEFS, UASM, USMF. Premiile vor fi decernate pe data de   6 martie, 2014. Organizatorul acestui eveniment este Federaţia  Sportului Universitar din Republica Moldova, al cărei membră este şi ULIM.

Doina Sipotean, ULIM