ULIM Chișinău-Vicecampioană

Liga Națională Feminină de Handbal 2012-2013. Federația Moldovenească de Handbal a reușit să organizeze un campionat mai voluminos din punct de vedere numeric pentru sezonul 2012-2013, avînd la start 6 echipe feminine.

Echipele participante au fost: campioana naţională ŞS Tiraspol şi vicecampioana Femina Chișinău(care au jucat direct în semifinalele competiției), tradiționalele ULIM Chișinău și TTT Bălți și, ca liga să fie mai frumoasă, au fost acceptate echipele de tineret HC Riviera Chișinău și ESM Chișinău. Aceste 6 echipe au dat dovadă de o forță interioară, fizică dar și tehnică imensă pe tot parcursul celor 15 jocuri.

Pe 20 octombrie, 2013, învingătoare și deținătoarea trofeului a fost echipa ȘS Tiraspol.Iar pe 30 noiembrie, 2013, pentru locul 2 și 3 au concurat echipele ULIM Chișinău și TTT Bălți.

Astfel, vicecampioana Ligii Naționale Feminine de Handbal, cu scorul 32:30, a devenit ULIM Chișinău. . Colesnic Cătălina, capitanul echipei ULIM Chișinău, dar și cea mai bună atacantă a Campionatului de Handbal din RM, sezonul 2013 a spus : A fost un joc foarte greu, dar am luptat pentru cîștigul nostru, pentru a demonstra că suntem buni! Sperăm pe viitor să devenim campioane pentru a duce faima ULIM-ului.

2

Echipa fetelor ULIM Chișinău este formată din 40 membri, iar oficial pe teren au jucat 14. Antrenorii echipei Leonid Bedeac, care lucrează de 42 ani în domeniul dat, împreună cu Serghei Bedeac, la finele meciului le-au mulțumit fetelor pentru un joc frumos și pentru faptul că au demonstrat că au un potențial mare atît din punct de vedere tehnic cît și moral. Chiar dacă le este greu să se pregătească de competiții, pentru că duc lipsă multor materiale sportive cît și a resurselor financiare, ele nu lasă mîinele în jos. Toată echipa speră pe viitor să ajungă, să joace pe terenurile europene și să capete performanțe mult mai mari!

 

Iulia Dița,  ULIM